Apple Robotik Kollu Cihaz Geliştiriyor

Apple Arcade 3 yeni oyun

Apple’ın akıllı ev cihazları üzerinde çalıştığı daha önce gündeme gelmişti. Mark Gurman bu cihazlardan birinin detaylarını açığa çıkardı.

Mark Gurman’ın açıklamasına göre Cupertino’lu firma robotik kol ve kola bağlı iPad ekranından oluşan ilginç bir cihaz geliştiriyor. Bu alet 360 derece her yere dönebilecek. Cihaz sayesinde akıllı evdeki diğer cihazlar ve sistemler kontrol edilebilecek. Video konferanslar yapılabilecek ve aynı zamanda güvenlik monitörü olarak da kullanılabilecek. Gurman’a göre cihaz Siri ve Apple Intelligence enterasyonuna sahip olacak. Bununla birlikte iPadOS’in özelleştirilmiş bir versiyonuyla çalışacak.

apple

Projenin başında ise Apple’ın otonom aracı Project Titan’dan sorumlu yönetici Kevin Lynch bulunuyor. Otonom araç projesi de rafa kaldırıldı ve ekip de dağıtıldı. Teknoloji devi belki ileri de fikrini değiştirebilir.

Haberimize geri dönecek olursak robotik kollu, iPad ekranlı cihaz 2026 ya da 2027’de yaklaşık 1000 dolar fiyatla piyasaya sürülecek. Burada ilginç bir dipnot verelim; fiyat belki 1000 doların üstünde de olabilir. Bu bilgi de Gurman dışında farklı bir kaynaktan geliyor. Şimdilik söylenenler bu kadarla sınırlı. Her ne kadar Mark Gurman’ın geçmişte söylediği birçok bilgi doğru çıkmış olsa da, Apple’ın sağı solu belli olmuyor. Belki de rivayet edilen ilginç akıllı cihaz hiç gün ışığına bile çıkmayabilir. Neler olacağını ise ilerleyen aylar içinde birlikte göreceğiz.

M4’lü MacBook Pro’ların Bu Sene Geleceği Yeniden Doğrulandı