Apple yeni HomePod için somut adımlar atıyor

homepod

Apple’ın popüler ev teknolojisi ürünlerinden biri olan HomePod’un yeni versiyonu için oldukça önemli haberler gelmeye başladı.

Apple yeni HomePod için somut adımlar atıyor. Apple, bu yılın Ocak ayında ikinci nesil HomePod’u piyasaya sürdü. Şimdi güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Cupertino merkezli teknoloji devinin yeni bir akıllı hoparlör ve lansman takvimi hakkındaki planlarını ortaya çıkarıyor.

homepod

Kuo’ya göre Apple, yeni bir tasarıma sahip bir HomePod tanıtacak. Bu cihazın şirketin diğer donanım ürünleriyle daha sıkı entegrasyon sağlayacağı iddia edilen 7 inçlik bir ekran paneli içereceği söyleniyor. Daha fazla işlevsellik sunacak olan bu cihaz, dahili bir kamera aracılığıyla FaceTime özellikleri sunabilir. Bu aynı zamanda Apple’ın akıllı ev stratejisinde önemli bir değişiklik yapacak. Apple’ın mevcut HomePod’ları, sınırlı işlevselliğe sahip küçük dairesel ekranlarla üstte bulunan ve çoğunlukla durum göstergesi olarak kullanılan bir yapıya sahip.

homepod

Apple yeni HomePod için somut adımlar atıyor

Kuo, Tianma Microelectronics’in yeni nesil HomePod’un ekran panellerinin tek tedarikçisi olacağını ekliyor. Her şey yolunda giderse, tedarikçi gelecekte iPad’ler için de ekran siparişleri alabilir.

homepod 2

Daha önce Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın bir ekran ve kamerayla bir HomePod piyasaya sürme planlarından bahsetmişti. Söylendiğine göre bu cihaz tvOS üzerinde çalışacak ve çeşitli işlevsellikler sunacak. Ayrıca Apple’ın, manyetik tutucularla birlikte akıllı ev kontrol cihazı ve FaceTime cihazı olarak kullanılacak bir iPad benzeri cihaz üzerinde çalıştığı söylentileri de yayıldı. Eğer raporlar doğruysa, ekranlı yeni nesil HomePod,GoogleNestHub veAmazon Echo Show ile rekabet edecek. Apple yeni HomePod için somut adımlar atıyor.

Giyilebilir teknoloji satışlarında büyük düşüş