Xiaomi Kendi Akıllı Saatini Geliştiriyor

Xiaomi akıllı saat

Çinli Apple olarak tanınan Xiaomi’nin geçtiğimiz günlerde ilk akıllı saatini tanıtan Apple’ın yolundan giderek kendi akıllı saatini geliştireceği söyleniyor.

Özellikle Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda yoğun ilgiyle karşılanan düşük maliyetli akıllı telefonlara ağırlık veren ve bu sayede akıllı telefon pazarının en etkili firmaları arasına girmeyi başaran Çinli telefon üreticisi Xiaomi, şimdi de gözünü son dönemde hızla yükselen akıllı saat pazarına dikmiş gibi görünüyor.

Xiaomi_akıllı_saat

Bugüne kadar piyasaya sürdüğü ürünler sayesinde Çin’in Apple’ı olarak anılmaya başlanan Xiaomi, bu lakaba yakışır bir şekilde Apple’ın yolunda giderek kendi akıllı saatini piyasaya sürecek gibi görünüyor. Çin basınında yer alan haberlere göre Xiaomi Smart Watch adını taşıyacak olan bu yeni akıllı saat henüz firma tarafından resmi olarak duyurulmamış olsa da, firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler akıllı saatin oldukça üst düzey bir cihaz olacağı yönünde işaret ediyorlar.

Giyilebilir cihazlar pazarına akıllı bilekliği Mi Band’le giriş yapan Xiaomi‘nin bu alandan da vazgeçmediği ve Mi Band’nin halefi olan yeni akıllı bilekliğini 2015 yılı içinde kullanıcıların beğenisine sunacağı belirtiliyor.

Huawei Ascend P8 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı