İptal Edilen Apple Car’la İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

apple car

Apple Car veya diğer adıyla Titan projesi geçtiğimiz aylarda rafa kaldırıldı. Fakat otonom araç hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Lafı daha fazla uzatmadan Apple’ın neler yaptığına birlikte bakalım…

Apple Car, Şubat 2024’ten beri iptal edilmiş durumda. Bu projeye 10 yıl boyunca 10 milyar dolar harcandı. Böylesine büyük bir projenin detayları merak ediliyordu. Bloomberg’in haberine göre Çinli otomotiv şirketi BYD, Apple’la iş birliği yapıp otonom aracın pili üzerinde çalışmış. BYD’nin yıllarca süren çalışmasına rağmen Apple başka seçenekler aramak için ortaklıktan vazgeçmiş.

BYD’nin Blade isminde pil teknolojisi var. Blade sisteminin başarısı sayesinde BYD, Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi oldu. Hatta firma kısa süreliğine Tesla’yı da geçerek dünya çapında en çok elektrikli araç satan şirket olmayı bile başardı. Apple mühendisleri Blade’i Apple yönetimine gösterdiğinde Cupertino’lu firma BYD ile ilgilendi.

apple car

Titan projesi gecikmeler, yönetici değişiklikleri, otonom sürüş sisteminde yaşanan aksaklıklar ve diğer birçok nedenle birlikte dramatik uzun bir hikayeye sahip. Volkswagen ve Porsche’ta yönetici olan Alexander Hitzinger, 2016’dan 2019’a kadar otonom otomobilin tasarımını denetledi ve büyük bir ekibi yönetti. Pil teknolojisinden sorumlu olan mühendis Mujeeb Ijaz da 50 kişilik mühendis ekibiyle birlikte 2014’ten 2020’ye kadar Titan projesinde görev aldı.

Apple yıllarca süren Apple Car projesinden vazgeçmiş olabilir, ancak araştırmaya harcadığı milyarlarca dolar sayesinde robotik, yapay zeka, pil teknolojisi ve diğer sistemler hakkında çok şey öğrendi. Apple’ın robotik kola bağlı ekrandan oluşan akıllı ev cihazı çıkaracağına dair iddialar var. İşte bu cihaz Titan projesinde öğrenilenlerin somut ilk kanıtı olabilir.

Yenilenmiş iPad Pro’lar Farklı Ülkelerde Satışa Çıktı