Apple Bulaşıkları Yıkayacak Yardımcı Robot Çıkarabilir

Apple

Bloomberg’ten Mark Gurman’a göre Apple bir sonraki büyük projeleri için düğmeye bastı. Gurman, teknoloji devinin kişisel robotik projeleri araştırdığını ileri sürdü.

Söz konusu projelerden biri kullanıcıları evde takip edecek mobil bir robot olarak tanımlanırken, diğeri ise hareketli ekranı olan masa üstü ev cihazı olacak. Mark Gurman’a göre Apple robotların evlerdeki karmaşık alanlarda gezmesine yardımcı olacak yapay zeka algoritmalarını araştırıyor. Gurman bununla birlikte Apple’ın ‘robotların bulaşıkları yıkaması ve ev işlerini yapması’ gibi bir hedefi olduğunu, ancak şirketin önünde karmaşık mühendislik zorlukları bulunduğunu söyledi. Teknoloji devinin bulaşıkları yıkayacak robot çıkarması önümüzdeki 10 yıl içinde pek mümkün görünmüyor.

apple

Masa üstü ev cihazına gelince, bu cihazda bulunan ekran FaceTime görüşmesi yapan kullanıcının kafa hareketlerini taklit edebilecek. En azından cihaz bu fikir üzerine dayanıyor. Apple’ın robotik projeleri hakkında detaylar ise şirkete yakın olan ancak isimlerinin verilmesini istemeyen kaynaklardan geldi. Mark Gurman tabii ki kaynaklarıyla ilgili herhangi bir bilgi söyleyemeyeceğini vurguladı.

Kullanıcıyı takip eden robot ve masa üstü cihaz projeleri daha erken aşamada. Herhangi birinin piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belli değil. Sonuç olarak daha araştırılıyorlar. Ayrıca Apple’ın şirket içinde geliştirdiği ancak hiçbir zaman gün ışığı görmemiş başka projeleri de oldu. Belki robotik projeler de sadece kağıt üstünde ya da prototip olarak kalabilir. Elimize daha fazla bilgi geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Spotify planlarının bazıları zam alıyor