Apple Reality Pro, zor durumdaki AR/VR sektörü için son umut olabilir

s3 news tmp 126745 apple glasses default 1280

Gerek gerçekliği arttırılmış gözlük pazarı gerekse de sanal gerçeklik sektörü kendilerini kurtaracak bir Apple cihazının gelmesini dört gözle bekliyor.

Apple Reality Pro, zor durumdaki AR/VR sektörü için son umut olabilir. Apple’ın uzun zamandır beklenen Reality Pro cihazını nihayet Haziran ayındaki WWDC’de resmi olarak tanıtılacağı bildiriliyor. Yeni yazılım platformları ve geliştirici araçları ile birlikte sunulacak olan bu cihaz, analist Ming-Chi Kuo’ya göre AR/VR pazarının son umudu olarak karşımıza çıkıyor.

apple glass 3

Kuo raporunda, Sony ve Meta’nın kendi AR ve VR cihazlarıyla geniş çapta benimsenme konusunda ciddi zorluklarla karşılaştığını açıklıyor. Bir dergiye konuşan ünlü analiz Ming-Chi Kuo düşüncelerini “Meta’nın Quest Pro ürününün sadece yaklaşık 300.000 ünite satılması sektörün durumunu açıkla gözler önüne seriyor.” sözleriyle ifade etti.

Apple Glass

Apple Reality Pro, zor durumdaki AR/VR sektörü için son umut olabilir

Öte yandan, Sony’nin PlayStation VR2 başlığı üretim planını 2023 için yaklaşık %20 oranında azalttığı iddia ediliyor. Son olarak, Çin’in en büyük AR/VR kulaklık markası olan Pico, 2023 için beklenen sevkiyatının %40 daha düşük olduğunu açıkladı.

Bu veriler ışığında, Kuo AR/VR kulaklık pazarının geleceğinin yalnızca Apple’ın Reality Pro başlığına bağlı olduğunu öngörüyor.

apple glass 1

AR/VR kulaklıklarının yakın gelecekte tüketici elektroniğinin sonraki yıldız ürünleri olabileceğine dair yeterli kanıt bulunmuyor. Apple’ın duyuru etkinliği, AR/VR başlıklarının cihazının tüketici elektroniğindeki sonraki yıldız ürünü olabileceği konusunda yatırımcıları ikna etmek için son umut olabilir. Bakalım Amerikalı teknoloji devi, bu sektörün ayağa kalmasına yardımcı olabilecek mi? Apple Reality Pro, zor durumdaki AR/VR sektörü için son umut olabilir.

Üst düzey yöneticiler siber güvenlik konusuna nasıl bakıyorlar