Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü rakiplerinin çok ötesinde!

123 2

The Wall Street Journal geçtiğimiz günlerde Apple’ın AR/VR veya diğer adıyla karma gerçeklik gözlüğüyle ilgili yeni ayrıntılar paylaştı. Böylece Bloomberg’ten Mark Gurman ve The Information’dan Wayne Ma’nın daha önce söylediği bazı bilgileri de doğrulamış oldu.

The Wall Street Journal’ın raporuna göre Apple, WWDC 2023’te karma gerçeklik gözlüğünü tanıtmayı planlıyor. Etkinlikte gözlüğe uygulama geliştirmekle ilgili birçok oturum gerçekleşecek. Ancak rapora göre gözlüğün seri üretimi Eylül ayında başlayacak, çünkü üretimde gecikmelerin yaşandığı iddia ediliyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo da gözlüğün üretiminde sorunlar olduğunu ve gecikeceğini ileri sürmüştü. Bu yüzden WWDC’de tanıtılmayacağı söylemişti. The Wall Street Journal, analistin üretimle ilgili iddiasını doğrulamış oluyor.

Haberin detaylarına bakacak olursak, gözlükte sanal gerçeklik için dahili ekran var. Bununla birlikte cihazda kameralar da bulunuyor. Kameralar, gerçek dünyayı artırılmış gerçeklik etkisiyle birlikte gözlüğün ekranına yansıtacak. Karma gerçeklik, fiziksel ve dijital nesnelerin birlikte görüntülediği ve etkileşimde bulunduğu bir ortam sunuyor. Gerçek dünya içeriği ve sanal içeriği birleştiriyor.

karma gerçeklik gözlüğü

Karma gerçeklik gözlüğü Apple’ın diğer ürünlerine kıyasla deneysel ve alışılmadık bir cihaz. Yaklaşık olarak 3000 dolar fiyata mal olacak. Cihaz bele monte edilen pilden güç alacak. Bu ayrıntılar da yeni raporda bir kere daha doğrulanıyor. Söylenenlere göre FaceTime, Apple Fitness+ ve oyunlar gözlüğün başlıca üç kullanım alanı olabilir.

Cihazın en dikkat çekici yönünün ve satış noktasının ne olacağı belli değil, ancak The Wall Street Journal AR/VR gözlüğün sahip olduğu özelliklerin rakiplerini çok aştığını ve Meta’nın (Facebook’un ana şirketi) Quest Pro gözlüğü gibi rakiplerine göre daha yüksek düzeyde performans sunduğunu vurguluyor.

Tüm detayları ise 5 Haziran’da başlayacak olan WWDC 2023 konferasında öğreneceğiz. Etkinlikte iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri tanıtılacak. Yeni MacBook Air’ın da WWDC’de görücüye çıkması bekleniyor.

iPhone 16 Ultra geliyor