Google Now Launcher Nisan ayında çalışmayı durduracak

Google Now Launcher Sürprizi

Android kullanıcıları için çok önemli bir uygulama olan Google Now Launcher’dan üzücü bir haber geldi.

Google Now Launcher Nisan ayında çalışmayı durduracak. Google Now Launcher, Android ile birlikte neredeyse on yıl önce tanıtıldı ve arayüzü Google Now kartlarına odaklandı. Nexus 5’teki varsayılan başlatıcı olan bu launcher, Nisan ayında kullanımdan kaldırılacak.

Google uygulamasının son beta sürümü (v14.14), Google Now Launcher’a sahip cihazların “Başlatıcınız cihazınızın varsayılan başlatıcısı olarak değiştirilecek” mesajını alacağını ortaya çıkardı.

Google Meet uygulaması kullanışlı bir güncelleme aldı

Google Now Launcher uzun bir süredir geriye doğru gidişteydi. 2017’de, ana özelliği olan Google Now hizmeti OEM başlatıcılarına sunuldu, Google da kendi telefonları için Pixel Launcher’a geçti. GNL, Google uygulaması aracılığıyla güncellemeler almaya devam etti, ancak Asistan öne çıktıkça, Now kullanılabilirliği azaldı.

google now ekran alintisi

Google Now Launcher Nisan ayında çalışmayı durduracak

Google Now Launcher’ı hala kullanan çok az kişi varsa, Google’ın bu saatte sonra yeni bir güncelleme yayınlamayacağını bilmeliler. Ancak, hala bu başlatıcıya bağlı kalan insanlar, zaten güncelleme almadıkları için muhtemelen bir şey kaybetmeyeceklerdir.

Google’ın bu kararı, Google Now Launcher’ın artık eskimiş olduğunu ve artık kullanımının önemsiz hale geldiğini gösteriyor. Google, bu launcher’ı terk ederek, yeni uygulamalarını ve özelliklerini kullanıcılarına sunmaya devam edecek. Google’ın, yeni başlatıcı özellikleri için çalışmalarını sürdürdüğü ve kullanıcıların yeni başlatıcıları deneyimleyebileceği haberleri de var.

Google Now Launcher Sürprizi

Kullanıcıların, telefonlarında kullanmaktan memnun oldukları başlatıcıları seçme özgürlüğü olduğunu hatırlatmak isteriz. Her kullanıcının tercihi farklı olabilir ve bu nedenle Google’ın yeni başlatıcı özellikleri sunarak, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflediği anlaşılıyor. Google Now Launcher Nisan ayında çalışmayı durduracak.

Ethereum ’un Şanghay Yükselt mesi’nin gerçekleşmesine çok kısa bir zaman kaldı