İddia: iPad Air 6 yerine Apple Pencil 3 duyurulacak

123 14

Son bir iki gündür Apple’ın iPad Air 6 ve iPad mini 7’yi tanıtıp tanıtmayacağına dair iddialar var. 9to5Mac resmi açıklamanın yarın olacağını söylerken, Mark Gurman böyle bir şey olmayacak dedi. Şimdi de Mac Otakara sitesi iPad’ler yerine Apple Pencil 3 duyurulacak diyor. İşler ilginçleşmeye başladı.

Birçok kaynak iPad Air 6, iPad mini 7 ve giriş seviyesi yeni bir iPad’in yolda olduğunu söylüyor. Supercharged News ve 9to5Mac’e göre yeni iPad’ler yarın (17 Ekim’de) tanıtılacak. Mark Gurman tam tersini söylüyor. Hatta Gurman yeni iPad’lerin bu sene duyurulmayacağını bile ima etti. Kısa süre önce yayınlanan bir raporda tanıtımın Kasım ayı başlarında veya ortalarında olabileceği ileri sürüldü. Dedikodular iyice birbirine girmiş halde. Bu karışıklık içinde Mac Otakara sitesi iPad’ler yerine Apple Pencil 3‘ün açıklanacağını ve satışa sunulacağını iddia etti. Mac Otakara, Asyalı tedarik zinciri ve aksesuar üreticileriyle bağlantıları olan Japonya merkezli bir site. Geçtiğimiz yıllarda iPhone, iPad ve Mac’ler hakkında paylaştığı birçok haber de gerçek çıkmıştı. Sitenin sağlam geçmişi Apple Pencil 3 iddiasını daha ilginç hale getiriyor.

apple pencil 3

Apple Pencil 3 hakkındaki dedikodular uzun zamandır gündeme gelmiyordu. Fakat Twitter kullanıcısı Majin Bu, Ekim ayı başlarında yeni Apple Pencil’la ilgili bir iki detay paylaşmıştı. Majin Bu’ya göre yeni kalem çizim, teknik çizim veya boyama yapmak için değiştirilebilir uçlarla birlikte piyasaya sürülecek. Apple’ın üç tane temel uçla sınırlı kalmayacağı ve daha fazla uç seçeneğinin kullanıma sunulabileceği ifade ediliyor.

2021’de Bay White isimli bir sızıntı kaynağı yeni Apple Pencil’ın daha kısa tasarıma, parlak yüzeye, daha büyük ve derin bir uca sahip olacağını söylemişti. Bir prototipe ait görsel paylaşmıştı. Ayrıca Apple’ın iPad mini için küçük boyutta başka bir Apple Pencil geliştirdiği ve bu kalemin iPhone’da bile kullanılacağı iddia edilmişti. Fakat her iki Apple Pencil hiçbir zaman ortaya çıkmadı ve haklarındaki söylentiler de zamanla azaldı.

iPad’lere dönecek olursak iPad Air 6’ya M2 işlemcisinin, iPad mini 7’ye A16 Bionic çipinin güç vereceği söyleniyor. Sızıntı kaynağı Tech_Reve ve bir iki farklı kaynağa göre tabletlerdeki en büyük ve tek yenilik sadece işlemci olabilir. Fakat piyasaya uzmanları Apple’ın kamera, RAM ve depolama birimlerinde de önemli değişiklikler yapacağını, sadece işlemciyle sınırlı kalmayacağını belirtiyor.

Kripto para ile artık Ferrari almak mümkün