Rapor: Apple’ın iPad gelirlerinde keskin düşüş olacak

iOS 17.1 yeni özellikler ile geldi

Analist Erik Woodring yeni raporunda Apple’ın iPad gelirleriyle ilgili tahminlerini paylaştı. Woodring gelirlerin 4. çeyrekte önemli ölçüde düşeceğini belirtti.

Yatırım ve danışmanlık şirketi Morgan Stanley’nin analisti Erik Woodring, Apple hakkında pek olumlu konuşmadı. iPad gelirinin oldukça azalacağını ileri sürdü. Analiste göre Apple 2023’ün 4. çeyreğinde iPad gelirini 7.2 milyar dolar olarak açıklayacak. Teknoloji devi bir önceki çeyrekte segment için 9.4 milyar dolarlık açıklama yapmıştı. Kıyaslama yaparsak arada %23’lük düşüş olduğu görülüyor. Erik Woodring’in tahminlerini göz önüne alırsak, iPad Air 6, iPad mini 7 ve giriş seviyesi yeni iPad’in satışa çıkmama olasılığı akla geliyor. Bu modellerin piyasaya sürülmemesi gelirlerin düşmesini açıklayabiliyor. Belki yeni iPad’ler gelir artışı için yeterince önemli özelliklere de sahip olmayabilir. Bu da diğer bir ihtimal.

apple

Birçok kaynak iPad Air 6, iPad mini 7 ve giriş seviyesi yeni bir iPad’in yolda olduğunu söyledi. Supercharged News ve 9to5Mac’e göre yeni iPad’ler 17 Ekim’de tanıtılacak. Mark Gurman tam tersini söylüyor. Hatta Gurman yeni iPad’lerin bu sene duyurulmayacağını bile ima etti. Kısa süre önce yayınlanan bir raporda tanıtımın Kasım ayı başlarında veya ortalarında olabileceği ileri sürüldü. Japon blog sitesi Mac Otakara iddiaları daha farklı yöne çekti, iPad’ler yerine Apple Pencil 3’ün açıklanacağını söyledi. Yeni Apple Pencil’ın çizim, teknik çizim veya boyama yapmak için değiştirilebilir uçlarla birlikte piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

iPad Air 6’ya M2 çipinin, iPad mini 7’ye A16 Bionic’in güç vereceği iddia ediliyor. Sızıntı kaynağı Tech_Reve ve bir iki farklı kaynağa göre tabletlerdeki en büyük ve tek yenilik sadece işlemci olabilir. Fakat piyasaya uzmanları Apple’ın kamera, RAM ve depolama birimlerinde de önemli değişiklikler yapacağını, sadece işlemciyle sınırlı kalmayacağını vurgulanıyor.

One Piece filmi animelerde uyarlanan kötü film lanetini kırdı!