Yeni iPad’lerle birlikte ‘Apple Pencil Pro’ Tanıtılabilir

Apple adaptörü bekleyenlere kötü haber

Apple’ın merakla beklenen etkinliğine çok az süre kaldı. Fakat bu durum dedikodulara engel olmuyor. İddia edilenlere göre teknoloji devi Apple Pencil Pro isimli yeni kalemi açıklamaya hazırlanıyor.

Apple, 7 Mayıs’ta yani yarın bir etkinlik düzenleyecek. Yeni nesil iPad Pro ve iPad Air modellerinin duyurulması bekleniyor. Tabletlerle birlikte yeni Magic Keyboard ve Apple Pencil da görücüye çıkacak. Ancak dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Apple’ın Japonya sitesindeki kaynak kodlarında Apple Pencil Pro ismi keşfedildi. Yeni kalemin bu isimle tanıtılabileceği ileri sürülüyor.

İddia edilenlere göre Apple Pencil Pro’da değiştirilebilir manyetik uçlar, parlak kaplamaya sahip daha kısa tasarım, renk örnekleme yetenekleri gibi özellikler bulunacak. Dokunsal geri bildirimin de olacağına dair iddialar var. Ayrıca yeni kalemin Vision Pro’yu da desteklediği söyleniyor. Yeni Apple Pencil, Vision Pro’daki Freeform ve Pixelmator gibi çizim uygulamalarıyla birlikte kullanılabilecek. Kullanıcılar böylece masa ya da başka bir düz yüzey üzerinde çizim yapabilir. Yaptıkları çizim gözlüğe yansıtılabilir.

apple pencil pro

Güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman da yeni iPad Pro‘larda M3 yerine M4 işlemcisinin kullanılabileceğini söyledi. M4 çipinde yapay zeka özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için gelişmiş Neural Engine olduğu rivayet ediliyor. Mark Gurman gelişmiş Neural Engine’ı doğrularken, “M4 çipinin olması kuvvetli bir ihtimal. Apple’ın yeni iPad Pro’ları yapay destekli cihazlar olarak pazarlayacağını düşünüyorum” dedi. M4 işlemcisinin bir iPad’de ve bir önceki işlemciden sadece 6 ay kadar sonra tanıtılması eşi benzeri görülmemiş bir hamle olacaktır. Ayrıca Apple’ın yapay zeka konusunda rakiplerinin arkasında kalmaması için önemli avantaj sağlayabilir. Sonuç olarak söylenenlerin ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu yarın gerçekleşecek olan etkinlikte göreceğiz.

iPhone 16’ların MagSafe’inde Küçük Bir Fark Olacak