Kripto para ile artık Ferrari almak mümkün

Kripto para ile artık Ferrari almak mümkün

Kripto para kullanımı günden güne artıyor ve artık Ferrari bile alabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Kripto para hayatımıza her alanda daha çok dahil olmaya başladı, bu kapsamda artık isteyenler Ferrari dahi satın alabilecek. ABD’de bir Ferrari satın almak için Bitcoin benzeri yöntemler kullanılabilecek. Reuters’e göre lüks otomobil üreticisi, görünüşe göre müşterilerin yalvardığı ABD’deki satın alımlarda bitcoin, ether ve USDC’yi kabul etmek için kripto ödeme işlemcisi BitPay ile çalışıyor. Avrupa’nın 2024’ün başlarında aynı muameleyi görmesi ve diğer bölgelerin de bunu takip etmesi bekleniyor.

Kripto para ile artık Ferrari almak mümkün

Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Müdürü Enrico Galliera, Reuters’e yaptığı açıklamada, kriptoyla ödeme yapanlardan herhangi bir ek ücret alınmayacağını ve BitPay’in herhangi bir dalgalanma sorununu önlemek için bu ödemeleri işlem sırasında geleneksel para birimine dönüştüreceğini söyledi. Galliera, bu hamlenin şirketin “müşterilerimiz olmayan ancak Ferrari almaya gücü yeten kişilere” ulaşmasına yardımcı olacağını söyledi.

Daha geçen yıl Ferrari, çevresel ayak izini azaltmak da dahil olmak üzere daha sürdürülebilir operasyonlara yönelik taahhüdünü duyurdu. Bu sebeple enerji akışı yoğun olduğu bilinen kripto para birimlerini benimsemek buna aykırı gibi görünüyor. Ancak şirket bunun misyonunun önüne geçmediği konusunda ısrar ediyor. Galliera, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla güvenmek gibi kripto paranın karbon ayak izini iyileştirmeye yönelik son atılımlara değindi ve Reuters’e: “Tüm değer zincirimiz boyunca 2030 yılına kadar karbon nötrlüğe ulaşma hedefimiz kesinlikle doğrulandı” ifadelerini kullandı.

Squid Game ve Parasite bestecisi başarısının sırrını açıkladı!