Apple otomobil bölümüne yeni bir yönetici atadı

Apple otomobil bölümüne yeni bir yönetici atadı

Apple kendi kendini süren otomobil bölümünün geliştirilmesine öncülük etmek için yeni bir yönetici atadığı bildirdi. Bloomberg’e göre şirket, bu hafta başlarında şirketten Ford için ayrılan yönetici Doug Field’ın ayrılmasının ardından yerine Kevin Lynch’i görevlendirdi. İşte detaylar.

İsmi tanıdık gelmeyebilir ancak son yıllarda herhangi bir Apple etkinliği izlediyseniz Lynch’i sahnede görmüşsünüzdür. Adobe’de çalıştıktan sonra 2013’te şirketin giyilebilir ve sağlık birimini denetlemek için Apple’a katıldı ve Apple’ın watchOS için üzerinde çalıştığı yeni özellikleri sunan kişi oldu. Bloomberg, Lynch’in yılın başlarında bölüme katıldığını ancak şu anda tüm birimi denetlediğini bildirdi. Raporlara göre, Lync, şirketin yakında piyasaya süreceği bir araç yerine, kendi kendini süren bir arabanın ihtiyaç duyacağı temel yazılıma odaklanacak.

Apple otomobil bölümüne yeni bir yönetici atadı

Açıkçası insanlar bir süredir Apple Car’ı bekliyor. Ancak şirket tarafında işler çok yolunda gitmiyor görünüyor. Küresel çip krizleri ve koronavirüs yüzünden yavaşlayan üretim sistemleri Apple gibi büyük şirketleri de şüphesiz etkiledi. Ancak yine de Apple’ın sunacağı elektrikli araç ve kendi kendini sürebilen araçlarla sektör oldukça renklenecek. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi de kendi araç projesi üzerine çalıştığını duyurmuştu. Akıllı telefon sektöründeki rekabetleri yetmiyormuş gibi şimdi bu teknoloji devleri araç sektöründe de birbiriyle yarışacak. Bu açıdan araba sevenleri heyecanlı zamanlar bekliyor desek yanlış olmaz. Şirket yakında araba projesiyle ilgili yeni açıklamalar yapacaktır.

İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık yapabilirler: Akıllara durgunluk veren yöntem