Apple kendi WiFi yongalarını erteledi

Apple kendi WiFi yongalarını erteledi

Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, kendi WiFi çipinin gelişimini “bir süreliğine” durdurdu. İşte tüm detaylar.

Analist, bir Medium gönderisinde yayınladığı raporda şirketin son hamlelerine ışık tuttu. Hatırlarsanız, başka bir rapor bu ayın başlarında teknoloji devinin 2025’te piyasaya sürülecek cihazlar için kendi kablosuz çipleri üzerinde çalıştığını bildirmişti. Apple henüz raporu doğrulamasa da, inanması pek de zor değil: Teknoloji devi dış şirketlere bağımlılığını azaltmak için daha fazla şirket içi bileşen tasarlamak ve üretmek için adımlar atıyor.

Apple kendi WiFi yongalarını erteledi

Kuo, Apple’ın kaynaklarının çoğunu yeni nesil A serisi ve M serisi işlemcilerini geliştirmeye ayırmayı seçtiğini söyledi. Bu şekilde, iPhone’ları, iPad’leri ve MacBook’ları için işlemcilerin önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime girmesini sağlayabilir. Analist ayrıca, şirketlerin cihazlarını WiFi 6E’ye geçirdiği bir dönemde Apple’ın kendi WiFi çiplerini kullanmasının daha riskli olduğunu açıkladı. Bu durumda “Broadcom en büyük kazanan olacak” dedi, çünkü iPhone 15’in 6 GHz bandına erişime izin veren yeni WiFi standardına sahip olması bekleniyor.

Apple’ın kendi WiFi çipini çıkarıp çıkarmayacağı belli değilken, Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin kablosuz çip seti hırsının tamamen ölmediğini de belirtti. Kuo’nun raporla ilgili olarak teknoloji devinin hala birleşik bir WiFi-Bluetooth çipi üzerinde çalıştığını söyledi. Gurman daha önce teknoloji devinin Bluetooth, hücresel ve WiFi’yi tek bir bileşende birleştiren bir çip üzerinde çalıştığını söylemişti, ancak bunun hala geliştirilme aşamasında olup olmadığını söylemedi.

Dell , G16 ve G15 serisinden dizüstü oyun bilgisayarını tanıttı