İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık yapabilirler: Akıllara durgunluk veren yöntem

Siber hırsızlık

İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık yapmak aslında tahmin edilenden çok daha kolay. Özellikle son dönemlerde ilginç hırsızlık teknikleri ortaya çıktı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık yapmak mümkün. İnternet ile birlikte her şey elimizin altında yer alıyor. İstediğimiz zaman sosyal medya platformları üzerinden fotoğraf veya video paylaşırken aynı şekilde müzik dinleyebiliyoruz. Ayrıca merak ettiğiniz her şeyi yine internet üzerinden bulmak mümkün. Peki size internet üzerinden anahtar kopyalayarak hırsızlık yapıldığını söylersek tepkiniz ne olur?

TikTok’ta paylaşımlar yapan Kyle Mattison son derece ilginç bir noktaya parmak bastı. Kendisi bir emlakçı ve sosyal medya paylaşımlarına büyük önem veriyor. Onun yaptığı bir paylaşımda internet üzerinden anahtar fotoğraflarının gerçek hayatta kullanılarak kopyalandığını söylendi.

İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık yapmak oldukça kolay

Bu TikTok fenomeni tarafından yapılan paylaşımlarda uzmanlaşmış hırsızların sadece anahtar görüntüsünü kullanarak yedek anahtar oluşturabileceği belirtildi. Böylece aslında hepimizin ihmal ettiği önemli bir detaya vurgu yapmış oldu. Üstelik bu anahtarı kopyalamak için uzman bir hırsız olmaya bile gerek yok.

İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık

New York’ta hizmet vermekte olan KeyMe son derece önemli bir iş yapıyor. Bu şirket robot çilingir imkanı ile birlikte tüketicilerin anahtar kopyalamasını sağlıyor. Kullanıcılar anahtarların fotoğrafını çekip bu anahtarların kopyalarını üretme imkanına sahip. Böylece kıllarını bile kıpırdatmayan hırsızlar uygulamayı kullanarak sizin anahtarınızı kopyalayabilir.

Twitter güvenlik anahtarı büyük koruma sağlayacak

Hem Türkiye’de hem de dünyada bu durum büyük tehlike yaratıyor. Sosyal medya platformları üzerinden anahtarlarınızı paylaşmanız kesinlikle önerilmiyor. Umuyoruz ki buna dikkat eder ve hırsızlar tarafından soyulmaktan kurtulursunuz.