Dev Ekranlı iPad Air İçin Söylenenler Değişti

ipad

Kısa süre önce 12.9 inç’lik iPad Air’ın mini-LED ekranla piyasaya çıkabileceği ileri sürülmüştü. Ancak tablet için söylenen gerçek olmayacak.

Ekran analisti Ross Young yeni yaptığı açıklamada 12.9 inç’lik iPad Air‘da LCD ekranın kullanılacağını söyledi. Young, “Birden fazla tedarik zinciri kaynağım mini-LED ekranı onaylamıştı. Fakat yüksek maliyet nedeniyle böyle bir durum gerçekleşmeyecek” dedi. Özetle iki yeni iPad Air, LCD panelle satışa sunulacak. Young bununla birlikte Apple’ın planları arasında mini-LED ekranlı 12.9 inç’lik Air modelinin olduğunu ve 4. çeyrekte tanıtılabileceğini de sözlerine ekledi.

Rivayet edilenlere göre asıl yenilikler iPad Pro’larda bulunuyor. Yeni nesil Pro tabletlerin en önemli özelliği OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca güç tüketimi de az. Yeni Pro tabletlerde M3 işlemcisi yer alacak, bununla birlikte cihazların yatay ön kameraya, yeniden tasarlanmış arka kameraya ve potansiyel olarak MagSafe kablosuz şarja sahip olması bekleniyor. 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabilir. Fakat cam arka panelin olmayacağı yönünde de rivayetler var.

ipad air

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar yeni iPad Pro’ların 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model modellerde 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiği iddia edilmişti.

Neler olacağını ise 7 Mayıs Salı günü düzenlenecek olan etkinlikte öğreneceğiz. Etkinlikte yeni iPad’ler dışında yeni Apple Pencil ve Magic Keyboard’ün de duyurulması bekleniyor. Apple, 2022’nin sonlarından bu yana yeni bir iPad piyasaya sürmedi, dolayısıyla yeni etkinlik uzun zamandır bekleniyordu.

Yeni Nesil Apple Watch Oyunun Kurallarını Değiştirecek