Apple ne kadar para kazanıyor? Dudağınız uçuklayacak!

Apple sunucuları Rusya'da

Amerika’nın en büyük şirketleri arasında yapılan bir araştırma, hangi şirketin bir günde hatta bir saniyede ne kadar kazandığını gözler önüne seriyor. Listenin başında ise tabi ki Apple var.

Apple ne kadar para kazanıyor? Dudağınız uçuklayacak! Apple ile ilgili yapılan hemen her haberde, bu markanın dünyanın en büyük ve en zengin şirketlerinden biri olduğu belirtilir. Ortaya çıkan mali tablolar ve satış rakamları da aslında bu durumu fazlasıyla doğrulamaya yetiyordu. Ancak Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketler arasında yapılan bir analiz, Apple’ın sanılandan da daha büyük bir şirket olduğunu bir kez daha görmemizi sağladı.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Araştırmanın konusu, ülkenin en büyük şirketlerinin günlük hatta saniyelik kazançlarını ortaya koyabilmek. Bunun için başvurulan veri kümeleri ise tabi ki şirketler tarafından açıklanan mali tablolarda yer alan karlar. Bu ölçütlere göre sıralanan listenin başında günlük karı 151 milyon doları aşan Apple var.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Apple ne kadar para kazanıyor? Dudağınız uçuklayacak!

Tabi bu tutarı bulduktan sonra teknoloji devinin bir saniyede kaç para kazandığını bulmak da hiç zor olmuyor. Nitekim gerekli işlemleri yapınca Apple’ın 1 saniyede kazandığı paranın 1.752 dolar olduğu anlaşılıyor. Bu parayı Türk Lirasına çevirdiğimiz zaman yaklaşık 32 bin lira yapıyor ki, ülkemizdeki çalışanların çok büyük bir kısmı bu parayı 3 ya da 4 ayda ancak kazanabilir. Bir asgari ücretlinin bu parayı kazanabilmesi içinse yaklaşık 6 ay çalışması gerekiyor.

apple

Öte yandan listenin ikinci sırasında saniyelik kazancı 1.244 dolar olan Microsoft, üçüncü sırasında ise 1.089 dolarla yine bir diğer teknoloji markası olan Google geliyor. Listenin ilk üçüne giremese de 4. Sırada kendisine yer bulan Bank of Amerika ise, teknoloji şirketlerinin ağırlığını bir nebze de olsa kırıyor ve saniyede 870 doları kasasına kar olarak koyuyor.

Uzman eşliğinde cinsel kasetlerini izlediler! Bu program konuşulur