Kripto para kullanımı için büyük gelişme

Ukrayna, 13 milyon doların üzerinde kripto para topladı

Bu gece Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe konulan ve birçok kuruma elektronik para kuruluşu olma yetkisi tanıyan tebliğ, kafalarda soru işareti bıraktı.

Kripto para kullanımı için büyük gelişme. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, hemen her gün hayatlarımıza birçok yeni kavram dahil oluyor. Bu gelişmeler bazen öylesine hızlı yaşanıyor ki neyin ne olduğunu anlamamız bile bazen uzun zaman alabiliyor. İşte bu gece Resmi Gazete’de yayınlanan ve 16 farklı şirkete elektronik para kuruluşu yetkisi veren tebliğler de vatandaşın kafasında pek çok soru işareti bıraktı.

Kripto paralarda yön

Aralarında Trendyol ve Migros gibi bilinen markaların da olması nedeniyle fazlasıyla ilgi çeken bu yönetmelikler, söz konusu şirketlere kripto para faaliyetlerine ilişkin izin verildiği şeklinde algılanırken, aslında gerçek hiç de öyle değil çünkü elektronik para ile kripto para hiç ama hiç alakalı şeyler değil.

Kripto paralarda bu stratejiler

Kripto para kullanımı için büyük gelişme

Elektronik para demek en basit ifadeyle yetkilendirilmiş kurumlar tarafından çıkarılabilen ve bu sayede nakit para yerine bakiye sisteminin uygulanabilmesini sağlayan bir tür fon çeşididir. Yani anlayacağınız artık hem Migros hem de Trendyol yasal olarak kendi para birimlerini oluşturabilecek ve bu paralar ile müşterilerine ister kendi mağazalarından isterlerse de anlaşmalı oldukları başka mağazalardan alışveriş yapma imkanı sunabilecekler.

Kripto para birimi tanıtan influencerlara yeni kurallar!

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere, söz konusu mevzuatın kripto para borsası ve tabi ki kripto para yatırımcıları ile uzaktan yakından alakası yok. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde elektronik para kavramını çok daha fazla duyacağımıza emin olabiliriz.

Realme Buds T100 fiyatı ile şaşırttı! Daha ucuzu yok