Apple yardımsever yüzünü gösteriyor

apple 1

Hali hazırda dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunan Apple, muazzam bir nakit rezervine de sahip. Hatta Cupertino merkezli şirketin bu konuda da dünya birincisi olduğunu söylemek mümkün. Peki bu kadar büyük bir gelir kaynağına sahip olan dünya devinin, yardımseverlik konularıyla arası nasıl dersiniz?

Apple, orman yangını için 1 milyon dolar bağışladı

Apple’ın son derece çevre dostu bir şirket olduğu zaten bilinmekte. Hatta şirketin bu konuda son derece katı kurallarının olduğu söyleniyor. Hal böyle olunca, Apple’ın çevre olaylarına karşı oldukça duyarlı olması, bizleri şaşırtmıyor. Aynı Güney Kaliforniya’da gerçekleşen yangına karşı olan tutumu gibi.

Eğer günlük haber bültenlerini az çok takip ediyorsanız Güney Kaliforniya’da gerçekleşen yangını da duymuşsunuzdur. Eyalet tarihinin en büyük 5. yangını olarak lanse edilen bu yangın, özellikle Amerika’da büyük yankı uyandırmıştı.

Apple’da bu yangına sessiz kalmadı. Şirketten yapılan açıklamada doğaya büyük zarar veren bu yangın için 1 milyon dolar bağış yapıldığı belirtildi.

Aslında bu Apple tarafından yapılan ilk bağış değil. Zira daha önce de Apple’ın doğal afetler karşısında bu tarz bağışlar yaptığına tanıklık etmiştik. Açıkçası çevreciliği ile ön plana çıkan bir şirketin, böylesine büyük bir yangın için 1 milyon dolarlık bağış yapmış olması çok da abartılacak birşey değil. Özellikle de bu şirket dünyanın en büyük nakit rezervine sahipse.

Galaxy S9 hakkında heyecan yaratan iddia