Apple sunucuları Rusya’da büyük bir kriz yaşadı

Meta gözetleme şirketine siber güvenliği

Apple sunucuları Rusya’da tarihin en büyük krizlerinden bir tanesini yaşadı. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen bütün ayrıntılarla birlikte bakalım.

Apple sunucuları Rusya’da bugüne kadar hiç yaşanmayan bir durum yaşadı. Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Rusya’nın en büyük telekomünikasyon şirketleri içerisinde yer alan Rostelecom adeta Apple servislerini karıştırdı. Üstelik bunu 12 saat boyunca yaptı.

Apple sunucuları Rusya'da

Normal şartlarda Apple dünyanın en güvenli platformları içerisinde yer alıyor. Şirketin tüm ürün ve hizmetleri üst düzey güvenlik önlemleri kapsamında kullanıcılara sunuluyor. Ancak söz konusu Rusya olunca işler biraz daha değişebiliyor. Apple’ın Rusya’daki sunucuları ile ilgili yaşanan problem ise durumu destekledi

Apple sunucuları Rusya’da kriz yaşadı

Konu ile ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Rostelecom teknoloji devi Apple’ın rotasını değiştirmeyi başardı. Sunucularda yapılan bu değişiklik büyük bir probleme neden oldu. Ünlü Rus telekomünikasyon şirketi Apple’ın sunucularını kendi trafiği üzerinden kullandı.

Apple sunucuları Rusya'da

26 temmuz 2022 tarihinde başlayan bu ağ yönlendirmeleri 12 saat boyunca sürdü. Çeşitli rotalar oluşturuldu ve sonuç olarak Rostelecom Apple verilerine bir noktada ulaşmış oldu. İşte işin en gizemli taraflarından bir tanesini de bu oluşturuyor.

Apple henüz net açıklamalar yapmadı

ABD’li teknoloji devi tarafından henüz konuyla ilgili net açıklamalara yer verilmedi. Daha çok tahminler üzerinden gidiliyor. Bu olaydan hangi hizmetlerin etkilendiği veya ne tür verilerin sızdırıldığı kesin değil.

Apple Pay nihayet iOS 16’ya beklenen özelliği sundu

Rusya uzun bir süredir ABD’li teknoloji devlerinin verilerine ulaşmaya çalışıyordu. Bu durum eline büyük bir koz vermiş oldu. Eğer Apple verileri Rus telekomünikasyon şirketinin eline geçmişse bu ileride büyük krizler yaratabilir. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.