Yeni MacBook ve iMac’lerde Face ID özelliği olacak

123 32

Touch ID ilk olarak iPhone’da kullanılmaya başlandı ve diğer Apple ürünlerine yayıldı. Aynı durum Face ID için de geçerli olacak. Şirketin Face ID’yi Mac’lerde kullanmak istediği uzun zamandır biliniyordu. Yeni bir patent bu durumu tekrar onayladı.

Apple, Face ID’nin daha fazla cihaza geleceğini söylemişti. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bir patent, Face ID’nin MacBook’larda yer alacağını gösteren ilk patent oldu. Patent ‘Kullanıcıyı tanımlayan modül’ olarak adlandırılmış. Ancak içerikte yüz tanıma sisteminden ve bu sistemin dizüstü bilgisayarlarda kullanımından söz ediliyor.

apple

Patent dosyasında Face ID ile kullanıcıların hassas bilgilerinin saklanması, gizli bilgilere erişilmesini önlemek, başka kişilerin cihazı izinsiz olarak kullanmasını engellemekten bahsediliyor.

Dosyada başka detaylar da var. Face ID’nin bilgisayarın ekranıyla birleşik bir kısımda yer alacağı belirtilmiş. Bu kısım çentik, dikdörtgen veya daire gibi farklı şekillerde olabilir. Kısaca iPhone’lardan bildiğimiz çentik MacBook’ta da geçerli olacak görünüyor.

apple

Patent tasarımlarında MacBook haricinde iMac benzeri başka bir cihaz da var. Zaten bu teknolojinin iMac’te bulunmaması pek düşünülemezdi. Her ne kadar Apple’ın açıklamaları ve patent olsa da Face ID’nin ne zaman MacBook veya iMac’lere geleceği belli değil.

M3 işlemcili ilk Mac’ler Ekim ayında çıkabilir

Apple hakkında güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre standart M3 işlemcili ilk Mac modelleri Ekim ayında satışa sunulabilir. Gurman’a göre geliştirme aşamasında olan M3 işlemcili Mac modelleri de şu şekilde:

-M3 13 inç’lik MacBook Air (Kod adı Mac 15,1 ve J513/J613)
-M3 15 inç’lik MacBook Air (Kod adı Mac 15,2 ve J515/J615)
-M3 13 inç’lik MacBook Pro (Kod adı Mac 15,3 ve J504)
-M3 iMac (Kod adı Mac 15,4, Mac 15,5, J433 ve J434)
-M3 Pro ve M3 Max 14 / 16 inç’lik MacBook Pro’lar (Kod adı Mac 15,7, Mac 15,8, J514 ve J516)
-M3 Mac mini (Kod adı Mac 15,12 – Mac mini halen ihtimal olarak görülüyor)

M3 işlemcili ilk Mac modelleri muhtemelen 13 inç’lik MacBook Pro, 13 inç’lik MacBook Air ve 24 inç’lik iMac olacak. 24 inç’lik iMac’in çıkışının 2024’e kalabileceğine dair başka iddialar da var. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan söylentide 14 inç’lik MacBook Air’ın da yolda olduğu ileri sürüldü.

Baldur’s Gate 3 büyük bir güncelleme alıyor