Touch ID geri mi dönüyor?

touch id

Apple’ın iPhone X ile birlikte kullanımına son verdiği parmak izi okuyucusu Touch ID’nin yeni iPhone modeli ile tekrar geri gelme ihtimali var. İşte Apple’ın aldığı son Touch ID patenti!

Cupertino merkezli firma, iPhone X ile birlikte yüz okuma teknolojisi Face ID‘ye geçiş yapmıştı. iPad Pro ile parmak izi okuyucusunu tarihe gömen Apple’ın, yeni iPhone modelleri ile bu teknolojiye tekrardan geri döneceği söyleniyor. Firmanın almış olduğu son patent de bunun bir kanıtı.

Touch ID iPhone 11 ile geri gelebilir!

Apple, yeni iPhone modellerinde kullanmak üzere TouchID ve Face ID’nin bir arada çalıştığı bir patent aldı. Ancak bu patent görsellerinde çentikli bir iPhone modeli yerine iPhone 5/5s/5c/SE modelinin bir görünümü yer alıyor. Bu da iPhone SE 2 mi geliyor? söylentilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Ancak patentin açıklamasında parmak izi okuyucusunun ekrana gömülü olacağı yer alıyor. Son dönemde Android telefonlarda görmeye alışkın olduğumuz ekran içi parmak izi okuyucusu iPhone 11 ile Apple cephesine de gelebilir.

Touch ID

Bu tip patentlerin firmalar tarafından alındığını ancak çoğu zaman kullanılmadığını belirtelim. Bakalım Apple, bu patenti 2019’da tanıtılacak iPhone modellerinde kullanacak mı?