Touch ID ekrana gömülü şekilde geri dönebilir!

iphone 8 touch id

Apple’ın son aldığı patent, Touch ID teknolojisinin ekrana gömülü bir şekilde geri döneceğini gösteriyor. iPhone 11 ile Touch ID geri gelebilir!

Apple, iPhone X ile birlikte parmak izi okuyucusundan vazgeçmiş ve karşımıza Face ID ile çıkmıştı. Yüz okuma teknolojisi Face ID’yi iPhone X, Xs ve Xr modellerinde kullanan Apple, bugün aldığı patent ile geriye dönüş yapacağının sinyallerini verdi.

Touch ID geri geliyor!

Bildiğiniz gibi ilk olarak Çinli firmaların telefonlarında parmak izi okuyucusu ekrana entegre edilmiş daha sonra büyük firmalar da bu teknolojiye geçiş yapmıştı. Cupertino merkezli firmanın aldığı patent ile ekrana gömülü parmak izi okuyucusu yeni iPhone’lar ile hayatımıza girebilir.

Patently Apple’ın sızdırdığı bilgiye göre; Apple, ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun patentini almış durumda. Ancak patentteki iPhone modellerinin çizimi iPhone 8 kasası üzerine inşa edilmesi ile dikkat çekiyor.

Yeni iPhone XR hakkında bomba iddia!

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın, iPhone 8 kasasına sahip olan iPhone modelini 2020 yılında tanıtacağı söylenmişti. Apple muhtemelen bu teknolojiye iPhone 11’de yer vermek yerine daha uygun fiyatlı olacak olan farklı bir iPhone modelinde kullanabilir.

Touch ID