Apple Home tuşunu değiştirmeye hazırlanıyor!

apple ana ekran tusu

Apple Home yani ana ekranı dönüş tuşuyla ilgili bir patent aldı. Bu patent ile tuş yeni bir özellik kazanacak.

Akıllı telefonların en önemli ikonlarından biri olan Home yani ana ekrana dönüş tuşu konusunda tavrını değiştirmeyen firma Apple, şimdi bu tuşu yenilemek üzere olabilir. Basına sızan yeni bir patent şablonu, tuşa yeni bir özellik eklenebileceğini işaret ediyor.

Apple Home tuşuna ne yapacak?

Apple Home tuşu ilk iPhone modelinden iPhone 5s’e kadar değiştirilmedi. Ancak iPhone 5s modelinde Touch ID adı verilen bir özellik eklendi. Parmak izi okuma teknolojisi anlamına gelen bu isimlendirme sonrasında çıkan iPhone modellerinde de kullanıldı. Son olarak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus cihazlarında Touch ID’nin hızı artırıldı. Şimdi bu tuş yeniden bir inovasyona konu olacak gibi duruyor. Apple, tuşa bu sefer daha belirgin bir özellik ekleyebilir. Aslında iki özellikten bahsedebiliriz.

Patent görselinde Apple Home tuşu derinlik hassasiyeti özelliği kazanacak gibi duruyor. Yani ekrana gelen 3D Touch özelliği, yakın zamanda ana ekran tuşuna da gelebilir. Bu sayede cihaza yeni bir fonksiyon kazandırılabilir. Ana ekran tuşuna basış şiddetiniz ölçülebilir ve çeşitli kısayollar karşımıza çıkabilir. Bu ilk tahmindi.

İkinci tahmin ise Apple Home tuşunun artık bir imleç görevi göreceği yönünde. BlackBerry cihazlarda bir dönem çok popüler olan bu özellik ile ekrandaki bir imleci, ana ekran tuşuyla kontrol edebiliriz. Ancak bunlar henüz bir iddia seviyesinde. İlgili patent kullanılmadan kenarda da bekletilebilir.

apple-home-tusu

En iyi 10 TED konuşması – Video