Rapor: Apple M3 işlemcili MacBook Pro için hazırlık yapıyor

123 3

Mark Gurman kısa süre önce yayınladığı raporda Apple’ın M3 işlemcileri test ettiğini ve standart M3 işlemciden güç alan Mac’lerin Ekim ayında çıkacağını belirtmişti. Çin kaynaklı yeni bir iddia M3 yongalı 13 inç’lik MacBook Pro’nun yolda olduğunu ileri sürdü. İşte detaylar…

Yeni söylentiye göre Apple, M3 çipinden güç alan 13 inç’lik MacBook Pro modeli için hazırlıklar yapmaya başladı. Şirketin üretim için tedarikçilerle görüştüğü belirtildi. M3’lü ilk MacBook Pro’nun Ekim ayında piyasaya sürüleceği ifade ediliyor. Dedikoduda geçen bilgiler Mark Gurman ve hatta farklı birkaç kaynak tarafından dile getirilen iddiaları da doğruluyor.

Her ne kadar yeni söylentide 13 inç’lik MacBook Air ve 24 inç’lik iMac’in ismi geçmese de, bu iki modelin de Ekim’de çıkması bekleniyor. Yeni iMac’in 2024’te çıkabileceğine yönelik spekülasyonlar vardı, fakat uzun zamandır bu yönde başka iddia gündeme gelmedi. Son dönemde M3 yongalı iMac’in Ekim’de satışa sunulmasına yönelik raporlar paylaşıldı.

apple

Apple M3 serisi işlemcilerin özellikleri nedir?

Mark Gurman geçtiğimiz günlerde M3 serisinin özelliklerini yayınladı. M3 Pro, M3 Max ve M3 Ultra’nın CPU ve GPU çekirdek sayılarını, ayrıca kaç çekirdeğin performans ve verimlilik için ayrıldığını ortaya koydu.

Üst düzey M3 çiplerinin özellikleri şu şekilde:

M3 Pro:
-12 veya 14 CPU çekirdeği (6 veya 8 performans, 4 verimlilik)
-18 veya 20 GPU çekirdeği

M3 Max:
-16 CPU çekirdeği (12 performans, 4 verimlilik)
-32 veya 40 GPU çekirdeği

M3 Ultra:
-32 CPU çekirdeği (24 performans, 8 verimlilik)
-64 veya 80 GPU çekirdeği

Standart M3 yongası ise 8 CPU (4 performans, 4 verimlilik) ve 10 GPU çekirdeğine sahip olacak. Apple ayrıca M3 serisi işlemcileri 36 ve 48 GB RAM’e sahip MacBook Pro modelleriyle test ediyor. Bu RAM değerleri, şirketin gelecekte yeni RAM seçeneklerine izin verebileceğini gösteriyor. Şu anda üst düzey MacBook Pro’lar 16, 32, 64 ve 96 GB RAM seçeneklerine sahip.

Intel 5.4 milyar dolarlık dev anlaşmadan vazgeçti