Intel 5.4 milyar dolarlık dev anlaşmadan vazgeçti

Intel Quantum

Çip üreticisi Tower Semiconductor’u 5.4 milyar dolara satın almak üzere olan Intel, gerekli izinleri alamayınca bu anlaşmadan vazgeçti.

Microsoft’un devasa Activision-Blizzard anlaşmasını tamamlamak için aylardır dünyanın dört bir yanında maliye komisyonlarından izin almaya çalışıyor olması, bu tarz büyük anlaşmaların gerçekleşmesinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle teknoloji ve oyun dünyası gibi tekel karşıtı kuralların sıkı bir şekilde uygulandığı sektörlerde, iki şirket dev bir satın alım için anlaşsa dahi bu anlaşma gerekli izinleri alamadığı için yatabiliyor. Nitekim bu hafta Intel için de tam da böyle oldu.

Yıllardır işlemcileri ile teknoloji pazarında oldukça önemli bir yere sahip olan Amerikalı teknoloji şirketi Intel, bir süre önce çip üreticisi Tower Semiconductor’u 5.4 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın almak için Tower Semiconductor yönetimi ile anlaştı. Amerikalı teknoloji devi, o günden beri bu anlaşma için gerekli izinleri almaya çalışıyordu. Microsoft-Activision Blizzard anlaşmasında olduğu gibi Tower Semiconductor anlaşmasında gerekli izinleri almak hiç de kolay olmadı. Bu süreçte yaşanan aksaklık, Intel’in günün sonunda bu anlaşmadan vazgeçmesine sebep oldu.

Intel binlerce çalışanı işten çıkaracağını bildirdi

Bu hafta bir basın bülteni paylaşan Intel, geçtiğimiz yıl duyurduğu 5.4 milyar dolarlık Tower Semiconductor anlaşmasını tamamlamayacaklarını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, anlaşma şartlarında belirtilen süre içinde gerekli kurumlardan izinlerin alınamadığı belirtildi. Amerikalı teknoloji devi hangi ülkelerden izin alamadığı konusunda bir detay paylaşmamış olsa da şirket içinden alınan bilgiler, Çin’den gerekli izinler zamanında alınamadığı için anlaşmanın önceden belirlenen süre içinde tamamlanamadığını gösteriyor.

Şirket, bu anlaşmadan caydığı için Tower Semiconductor’a 353 milyon dolar tazminat ödeyecek. Şimdi asıl merak konusu olan Intel’in Tower yerine başka bir çip üreticisine yönelip yönelmeyeceği.

Xiaomi Mix Fold 3 resmen tanıtıldı