Musk Twitter’ı devraldı, iklim uzmanları platformu terk etti

Twitter, doğrulanmamış kullanıcıların gönderebileceği DM sayısını sınırlıyor

Musk Twitter’ı devraldıktan sonra çoğu şey değişti ancak bunlar ne yazık ki platformun hayrına olmadı. İşte tüm detaylar.

Yeni araştırmalara göre, iklim ve çevre sorunları hakkında aktif olarak paylaşım yapan Twitter kullanıcılarının yaklaşık yarısı, Elon Musk platformu devraldıktan bu yana sosyal medya platformunu terk etti. Platform açısından çoğu şey değişti ancak ne yazık ki bunlar pek olumlu değişimler olmadı. Trends in Ecology & Evolution dergisinde Salı günü yayınlanan araştırma, çevre odaklı olarak tanımlanan Twitter kullanıcılarının yaklaşık yarısının platformda aktif olmayı bıraktığını söylüyor.

Twitter X

Araştırmanın yazarları, 15 günde en az bir kez iklim ve çevre hakkında tweet atan 380.000 kullanıcı örneğini analiz etti. Çalışma, Musk tarafından devralındıktan sonraki altı ay içinde bu kullanıcıların yaklaşık yüzde 47,5’inin pasif hale geldiğini ortaya koydu. Araştırma Aralık 2022 ile Mayıs 2023 arasında gerçekleşti ve Pomona Koleji’nde biyoloji ve çevre analizi yardımcı doçenti Charlotte Chang tarafından yönetildi. Araştırmacılar, bu kitlesel göçün Twitter’ın mülkiyetindeki değişikliklerin etkilerine odaklanıyor. Zira Tesla CEO’su platformu alınca her şey değişti.

Yazarlar, “Twitter, savunuculuk hedefleri etrafında iletişim kurmak ve organize olmak, fikir ve araştırma alışverişi yapmak ve yeni işbirliği fırsatları için çeşitli çevresel çıkarlar için baskın sosyal medya platformu olmuştur” diye yazdı. “Şu anda ufukta yerini alacak hiçbir şey yok, bu da aşırı hava felaketlerine müdahale, biyoçeşitliliğin korunması ve iklim değişikliği gibi konularda güçlü fikir paylaşımını riske atıyor” diye de eklediler.

Kolay zenginlik vaadi dijital pazarlama sektörünü olumsuz etkiliyor