Rapor: Apple katlanabilir ekranlı MacBook çıkarmak istiyor

123 3

DigiTimes birkaç gün önce katlanabilir ekranlı iPad’in 2024’te tanıtılabileceğini iddia etmişti. Yeni bir habere göre Apple’ın planları arasında katlanabilir büyük ekranlı cihazlar var. Bu ürünler arasında MacBook da bulunuyor.

Güney Kore’de teknoloji zirvesi yapıldı. Bu etkinlikte mobil pazarın durumu, şirketlerin stratejileri, ileriye dönük tahminler konuşuldu. Pazar araştırma şirketi Stone Partners’ın yöneticisi Kim Ki-hyun konuşmacı olarak etkinlikteydi ve Apple hakkında söyledikleri oldukça dikkat çekti. Ki-hyun’a göre Apple, Flip ve Fold tipi dahil olmak üzere 4 farklı katlanabilir ekranlı cihaz üzerinde çalışmaya başladı. Cihazların sektörde hiç görülmemiş form faktöründe olduğu vurgulanıyor.

Ki-hyun ve pazardan başka analistler Apple’ın akıllı telefon yerine katlanabilir büyük ekranlı cihazlara odaklandığını düşünüyor. iPad’ler dışında MacBook’lar da söz konusu. Burada artı parantez açmak gerekli, Cupertino’lu şirketin daha önce yaptığı patent başvurularında katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar da vardı. Ayrıca eski tarihli dedikodularda teknoloji devinin katlanabilir ekranlı MacBook çıkarmak istediği iddia edilmişti.

apple

Temel olarak bir ürünü geliştirmek 3 yıldan fazla sürüyor. Eğer geliştirme aşaması ilerlerse 2026 veya 2027 yılında katlanabilir büyük ekranlı cihazlardan birini görebiliriz. İlk cihaz iPad olacaktır. MacBook için daha da bekleyebiliriz. Kim Ki-hyun yaptığı açıklamada da katlanabilir büyük ekranda iPad’lerin öncelikli olduğunu, MacBook’ların biraz daha zaman alabileceğini ifade etti. Ancak bu durum DigiTimes’ın iddiasıyla da ters düşüyor. Kimin haklı olduğunu ise zaman içinde göreceğiz.

Kim Ki-hyun katlanabilir ekranlı cihazlar dışında gelecek sene çıkacak olan iPad Pro’larda OLED olacağını yineledi. OLED’li iPad Pro’ların ekran üretiminde ana tedarikçi LG olacak. LG hem 11 hem de 13 inç’lik model için ekran tedarik edecek. Samsung ise sadece 11 inç’lik model için OLED üretecek.

Lords of the Fallen’ın satışları 1 milyonu aştı