Samsung, Apple için katlanabilir ekran geliştirdiğini ima etti

123 1

2022 başında Apple’ın 20 inç’lik katlanabilir ekranlı ürün üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Bu cihazın iPad veya MacBook melezi olduğuna dair spekülasyonlar vardı. Fakat o zamandan beri katlanabilir ekranlı gizemli cihazla ilgili çok az haber gündeme geldi. Şimdi ise Samsung’tan bir yönetici Apple’ın bu cihaz üzerinde çalıştığını dolaylı olarak doğrulayan bir açıklama yaptı.

Sam Mobile’ın haberine göre Güney Kore’de düzenlenen SID etkinliğinde (Workshop olarak geçiyor, ancak Workshop’tan daha kapsamlı bir etkinlik olduğu belirtiliyor) Samsung, Apple için büyük boyutlu katlanabilir ekran geliştirdiğini dolaylı olarak doğruladı. Direkt olarak bir söylem yok, ancak ima etmiş. Söz konusu ekranın dizüstü bilgisayarda kullanılması planlanıyor. Eski iddialarda iPad ve MacBook yerine geçebilecek başka bir Apple cihazından bahsedilmişti. Belki bu büyük ekran söz konusu cihaz için de olabilir. Samsung’un ekran teknolojisinde Apple’ın standartlarını tutturması lazım. Teknoloji devinin bazı sorunları çözmesi gerektiği söyleniyor.

Etkinlikte yer alan Samsung yöneticisi, katlanabilir ekranlı cihaz pazarının başarılı olması için Apple’ın bir ürününü piyasaya sürmesi gerekli olduğunu söyledi. Yöneticinin akıllı telefon mu, tablet mi veya dizüstü bilgisayar mı yani tam olarak hangi cihazı kast ettiği belli değil. Ancak Samsung’un geliştirdiği büyük boyutlu katlanabilir ekran, tablet veya dizüstü bilgisayar olabileceğini işaret ediyor. Muhtemelen bu ikisinden biri.

katlanabilir ekran

LaptopMag sitesi Samsung’un birçok bilgisayar üreticisinin ‘katlanabilir tam ekranlı’ ürün geliştirmekle ilgilendiğini belirtti. Söz konusu isimler arasında Apple da var. Samsung ve LG’nin Apple’ın tedarikçileri olduğunu duymayan kalmadı. Açıkçası iddialar ve ipuçları katlanabilir MacBook, iPad Pro veya benzeri cihazın kapalı kapılar ardında geliştirildiğini işaret ediyor.

Tabii ki Samsung’un, dayanıklı ve görüntü kalitesi bakımından iyi olan katlanabilir panel geliştirmesi gerekiyor. Sektör analistlerine göre Apple’ın katlanabilir ekranlı ilk MacBook’unu ya da cihazını 2025’te resmen duyabiliriz. Piyasaya sürülmesi ise 2026’yı bulacak.

James Cameron: “Sizi yapay zeka konusunda uyardım, dinlemediniz”