Apple Katlanabilir iPhone’u 2026’da Çıkarmayı Planlıyor

iphone 1

Apple’ın katlanabilir cihazları hakkındaki dedikodular iyice birbirine girdi. Katlanabilir ekranlı iPhone olacak olmayacak derken, yeni bir rapor telefonun 2026’da geleceğini iddia etti. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Güney Kore medyasından AlphaBiz’e göre üst düzey bir Apple yetkilisi katlanabilir ekranlı iPhone’un 2026’da satışa sunulacağını söyledi. İsimsiz yetkili katlanabilir iPhone’un rakiplerine göre daha ince ve hafif olacağını belirtirken, “Rakiplerimiz katlanabilir ekranlardaki kırışıklık izleriyle mücadele ediyor. Amacımız bu izleri önlemek” açıklamasında bulundu. Ayrıca telefon için en son teknolojilere odaklandıklarını da sözlerine ekledi. Birkaç gün önce Udn.com sitesi de katlanabilir iPhone’un 2026’da çıkacağını, menteşe kısımlarının Tayvanlı Shin Zu Shing firması tarafından üretileceğini söylemişti. 2026’yı gösteren başka raporlar da var.

Apple

Her şeye rağmen belirli bir noktada Apple’ın katlanabilir cihazı hakkında iddialar bilgi kirliliğine dönüşüyor. Çünkü birbirinin zıttı olan birçok söylenti ve öngörü var. Güvenilir kaynaklardan biri olarak gösterilen Ming-Chi Kuo’ya göreyse Apple’ın ilk katlanabilir cihazı MacBook olacak. Kuo, Apple’ın net bir geliştirme takvimine sahip tek katlanabilir cihazının 20.3 inç’lik MacBook olduğunu ve 2027’de piyasaya sürüleceğini vurguladı ve “Katlanabilir iPhone veya iPad’in 2026 ya da 2026’da çıkıp çıkmayacağına dair oldukça soru geliyor. Ancak geliştirme takviminde bu cihazlar görünmüyor” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz yaz yayınlanan isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda, Cupertino’lu firmanın katlanabilir ekranlı MacBook için yatırım yaptığı, Samsung ve LG Display’le de büyük ekran panelleri için görüştüğü iddia edilmişti. Ayrıca yılbaşından önce Güney Kore’de düzenlenen bir etkinlikte, araştırma şirketi Stone Partners’ın yöneticisi Kim Ki-hyun ilginç bir konuşma yaptı. Ki-hyun, teknoloji devinin katlanabilir MacBook için planları olduğunu söylemişti.

iOS 18’in Tasarım Değişiklikleri Zamanla Azaldı