Katlanabilir Ekranlı MacBook 2027’den Önce Gelmeyecek

macbook

Apple’ın katlanabilir iPhone dışında katlanabilir ekranlı MacBook üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre bu MacBook için daha beklememiz gerekecek.

Ming-Chi Kuo katlanabilir ekranlı MacBook‘un teknik zorluklar nedeniyle 2027 veya 2028 sonunda çıkacağını ileri sürdü. Bu yeni Mac modelini en erken 2027 sonlarında görebiliriz. Kuo mayıs ayında LG Display’in 2025 4. çeyrekte 20.2 veya 18.8 inç’lik katlanabilir MacBook için ekran paneli üretimine başlayacağını söylemişti. Ancak analist bu söylemini değiştirdi. Kuo, Apple’ın 20 inç’lik tasarımı iptal ettiğini ve 18.8 inç’lik boyutta karar kıldığını belirtti.

Kuo bununla birlikte katlanabilir iPad konusuna da açıklık getirdi. Analist yaptığı açıklamada, “Apple’ın 2025’te katlanabilir iPad çıkaracağına dair tahminler vardı. Ancak mevcut tedarik zinciri araştırması katlanabilir iPad olmadığını gösteriyor. Yapılan tahminler katlanabilir MacBook’un iPad olarak adlandırılmasından kaynaklanıyor” dedi.

Katlanabilir ekranlı MacBook

Apple aslında katlanabilir iPad ve MacBook da dahil olmak üzere çeşitli cihazları test ediyor. Söylentilere göre katlanabilir ekranlı MacBook ise klavyesi olmayan, tamamen ekrandan oluşan tasarıma sahip olacak. Bu durumdan dolayı isimlendirmenin MacBook değil de iPad olarak da yapılması şaşırtıcı değil.

Geçtiğimiz sene endüstri kaynaklarına dayandırılan bir raporda Apple’ın ne iPad ne de MacBook serisine dahil olmayan büyük ekranlı katlanabilir yeni bir cihaz geliştirdiğinden söz edilmişti. Belki de Cupertino’lu firma yepyeni bir seriyi başlatabilir. Neler olacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Android 15 ile One UI 7 Beta sürümü Eylül ayına ertelendi