Ukrayna ve Rusya güçleri bir günde 82 kez çatıştı

Ukrayna ve Rusya güçleri bir günde 82 kez çatıştı

Kiev’deki askeri yetkililer, üç büyük cephede şiddetli çatışmaların yaşandığını, Ukrayna ve Rus kuvvetlerinin Pazar günü 80’den fazla kez çatıştığını söyledi.

Kiev yetkililerinin açıklaması, Rusya’nın ağır kayıplarını telafi etmek için Avdiivka’ya daha fazla asker sevk ettiği yönündeki haberlerin ortasında geldi. Yetkililer üç cephedeki çatışmaların özellikle “sıcak” kaldığını söyledi. Avdiivka, Marinka ve Kupiansk yönündeki çatışmalar son birkaç ayda yoğunlaştı ancak Rus kuvvetleri Avdiivka’nın ele geçirilmesini izlerken ağırlaştırılmış saldırılar bu ay özellikle öne çıktı. “Gün içinde 82 çatışma yaşandı. Toplamda, düşman 10 füze ve 36 hava saldırısı başlattı, Ukrayna birliklerinin mevzilerine ve nüfusun yoğun olduğu bölgelere roket salvo sistemlerinden 35 saldırı gerçekleştirdi.

Ukrayna ve Rusya güçleri bir günde 82 kez çatıştı

Ukrayna’nın güneydeki sözcü Oleksandr Shtupun, Rus ordusunun personel kayıplarını telafi etmek için Rus topraklarından personeli doğrudan Avdiivka mevzilerine konuşlandırdığını söyledi. Kiev’den bir başka askeri gözlemci olan Kostyantyn Mashovets, Rus askeri komutanlığının son zamanlarda seferber edilmiş personelden oluşan birkaç Rus alayını Avdiivka yönüne transfer ettiğini söyledi. Açıklamada, Vladimir Putin’in kuvvetlerinin 19-20 Ekim’de yenilenen saldırılarında başarısız olduğu ve önden mekanize saldırılarla karşılaşan zorluklara rağmen şu anda bu cepheye ek kuvvetler aktardığı da eklendi.

“Rus kuvvetleri, ağır kayıplara yol açan başarısız büyük taarruzun ardından muhtemelen bir kez daha duraklayacak. Tanınmış bir Rus milblogger, Ukrayna kuvvetlerinin ‘beklenmedik bir şekilde’ Pisky (Donetsk şehrinin 8 km güneybatısında) yönünde karşı saldırıya geçtiğini iddia etti.

Kendinden 23 yaş büyük bir kadınla evli olan Hollywood yıldızı çok mutlu