Apple AR/VR kulaklıkları beklenenden geç gelebilir

aa3

Apple’ın uzun süredir kendi karma gerçeklik kulaklığı üzerinde çalışıyor. Kısa bir zaman diliminde duyurulacağı düşünülen cihazın çıkışı ertelenmiş gibi duruyor. 

Apple’a yakınlığı ile bilinen teknoloji analistlerinden Ming-Chi Kuo Cupertino merkezli devin karma gerçeklik kulaklığının geliştirme aşamasında çeşitli engellerle karşılaştığını paylaştı. Bu, AR/VR başlığının duyurulmasında gecikmelere yol açtı. Şimdi Kuo, cihazın ifşasının ve piyasaya sürülmesinin geri çekileceğini belirterek bu öngörüsünü ikiye katladı. Apple’ın ilk kulaklığını bu Ocak 2023’te özel bir etkinlik aracılığıyla duyurmayı planladığı bildirildi.

Apple

Bununla birlikte, AR/VR başlığının piyasaya sürülmesinin Apple’ın Bahar etkinliğine veya muhtemelen yeni yazılım teknolojisini tanıttığı WWDC 2023 etkinliğine kadar ertelendiği söyleniyor. Kuo ayrıca, mekanik bileşen düşme testi ve yazılım geliştirme araçlarının mevcudiyeti ile ilgili sorunlar nedeniyle karma gerçeklik kulaklık geliştirmesinin programın gerisinde kaldığını da sözlerine ekledi. Dolayısıyla toplu sevkiyatlar, orijinal 2023 Q2 zaman çizelgesinden bu aynı dönemin sonuna veya 2023 3. Çeyreğe ertelenebilir.

Apple VR gözlüğü

Daha önce gelen bilgilerde 15 kameraya sahip olacağını öne sürse de, şirket kulaklıkla ilgili tasarım ve daha ince ayrıntılar hala net değil. Ayrıca, uzamsal ses desteği, spor çift 8K OLED ekranlar ve en yeni M2 yonga seti ile birlikte bir ton kafa izleme sensörünü paketleyebilir. Bakalım firmadan konu hakkında resmi açıklama ne zaman gelecek.

TCL, ilk 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarını tanıttı