iOS 16.6 geliyor! Bu güncellemedeki yenilikler nedir?

123 30

Güvenilir bir kaynağa göre Apple geçtiğimiz hafta iOS 16.6’nın dahili testlerini hızlandırdı. Bu durum 16.6’nın ilk beta sürümünün önümüzdeki günlerde geliştiriciler ve açık beta kullanıcıları için çıkacağını işaret ediyor.

Apple, iOS 16.5’in bu hafta içinde son kullanıcılar için yayınlanacağını onayladı. Bu nedenle iOS 16.6‘nın ilk beta sürümü muhtemelen bu hafta veya gelecek hafta çıkar. Apple, iOS 16.6’yı Nisan ayı başından bu yana şirket içinde test ediyor. 16.6 sürümü büyük ihtimalle küçük bir güncelleme olacak. Fakat yazılım paketi içeriğinde ne gibi yeniliklerin olduğu ve neleri düzelttiği ise belli değil.

Yeni güncelleme, iOS 16 işletim sisteminin son güncellemelerinden biri olacak. Apple’ın yazılım geliştirme odağında sırayı iOS 17 alacak. Yeni işletim sisteminde, yeni emojiler, T-Mobile kullanıcıları için bağımsız 5G desteği, mesajlarda sosyal ağ olan Mastodon bağlantıları için önizlemeler (Apple bu sosyal ağın daha çok kullanılmasını istiyor), cüzdan için yeni bir Widget, müzik uygulamasında arayüzde bir takım değişiklikler olacak. Bunlar raporlarda birkaç kere bahsedilen genel yenilikler arasında bulunuyor.

ios 16

iOS 17 hakkında başka bomba iddialar da var. Söylenenlere göre yeni nesil işletim sisteminde daha fazla kişiselleştirme imkanı olacakmış. Yakın tarihte ortaya çıkan bir raporda Apple’ın özelleştirme seçeneklerini artırmayı planladığından bahsediliyor. Fakat özelleştirme seçenekleri tam olarak ne olacak, Apple ne kadarına izin verecek detaylar konusunda herhangi bir şey yok.

iOS 17 ve diğer işletim sistemleri 5 – 9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2033 konferansında açıklanacak. Bu etkinlikte ayrıca karma gerçeklik gözlüğü ve 15 inç’lik MacBook Air’ın da tanıtılması bekleniyor.

Huawei MatePad Air fotoğrafları ve özellikleri ortaya çıktı