Apple, karma gerçeklik kulaklığını bu yıl WWDC’de tanıtacak

arv

Apple, merakla beklenen karma gerçeklik kulaklığını sonunda piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Cihaz için ne zaman lansman yapılacağı bilgisi ulaştı. 

Cupertino merkezli devi Apple’a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, AR/VR tabanlı kulaklığını bu yıl WWDC etkinliği sırasında resmen sergileyecek. Bu, iPhone üreticisi tarafından genellikle yılın ortasında düzenlenen büyük bir konferanstır, bu nedenle Haziran 2023’te bir duyuru bekleyebiliriz. Önceki raporlara göre, söz konusu cihazın adı Reality Pro olabilir.

Apple

Aslında şirket çok daha önce bu ürünü çıkarmayı hedefliyordu ancak marka, yazılım ve donanım açısından çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle lansmanı ertelemek zorunda kaldı. Kulaklık muhtemelen 3.000 ABD Dolarına kadar çıkabilen ağır bir fiyat etiketi ile gelecek. Bununla birlikte, özellikleri ve özellikleri ile ilgili daha ince ayrıntılar hala belirsizdir. Ancak bu fiyata Apple’ın şimdiye kadar AR veya VR tabanlı kulaklıklarda görülmemiş yeni özellikler ve işlevler sunması beklenebilir.

Daha önce gelen bilgilere göre firma, gelişmiş izleme ve denetleyicisiz girişe yardımcı olmak için çift 4K ekran ve bir dizi kamera sunabilir. Bu cihaz ayrıca, ham güç açısından kulaklıklı cihazlar için diğer tüm yonga setlerini kolayca geride bırakacak yetenekli M2 işlemci tarafından desteklenecektir. Platform ayrıca yeni xrOS yazılımı üzerinde de çalışması bekleniyor.

CORSAIR HS55 ve HS65 yeni kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdü