Samsung Galaxy Watch ile zirveye göz kırpıyor!

galaxy watch 5

Akıllı saat pazarındaki en önemli aktörlerden biri olan Samsung, ciddi bir atılım yapmış durumda. Ortaya çıkan son raporlara göre Güney Koreli şirket zirvedeki Apple’lı sıkıştırmaya başladı!

Samsung Galaxy Watch ile zirveye göz kırpıyor! Teknoloji dünyasının en önemli pazarlarından biri haline gelen akıllı saat sektörü, günden güne büyümeye devam ederken, bu büyüme yanında rekabeti de getiriyor. Dünyanın önde gelen araştırma ve analiz şirketlerinden biri olan Counterpoint Research tarafından paylaşılan son rapora göre geçtiğimiz yıldan bu yana %13 oranında büyüme gösteren sektörde, dengeler iyice değişmiş durumda.

samsung 1

Buna göre geçtiğimiz yılı %30,6’lık pazar payıyla ilk sırada geçiren Apple bu yılda da halen sektörün tartışmasız lideri konumunda. Ancak Amerikalı teknoloji devinin pazar payını olduğu gibi koruyamadığını ve hitap ettiği kitlenin %29,3’e gerilediğini görüyoruz. Öbür taraftan Apple’ın her konuda en büyük rakibi olan Samsung ise oldukça önemli bir atılım içerisinde.

Samsung

Samsung Galaxy Watch

Sık sık GalaxyWatch 5’in başarılarıyla gündeme gelen Güney Koreli teknoloji devi, geçtiğimiz yıl %7,4 olan pazar payını bu yıl %9,2’ye çıkararak bu başarısını da taçlandırmış oldu. Samsung’un oransal olarak pazar payını bu denli büyütmesi ise, Samsung acaba Apple’ı yakalayabilecek mi sorusunun sorulmasına neden oldu. Bununla birlikte analizin devamında yer alan bilgiler Güney Koreli şirketin bu gelişimi kat ederken Apple’dan ziyade Huawei’den pay kaptığını gösteriyor.

samsung kamera 2

Nitekim geçtiğimiz yılı %9’lık oranıyla ikinci sırada bitiren Huawei, bu yıl ise %6,8’lik pazar payıyla idare etmek zorunda kaldı. Bu pay ise Çinli teknoloji şirketini ancak listenin üçüncü sırasına oturtabildi. Öte yandan Huawei’nin Çin’de hala en çok akıllı saat satan teknoloji markası olduğunu da bir kez daha hatırlatalım.

Genshin Impact’in yaratıcılarının yeni oyunu büyük ilgi gördü