iOS 18 Ve macOS 15’te Yeni Bir Parola Uygulaması Olacak

ios 18

Güvenilir Apple kaynağı olan Mark Gurman, iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15’te yeni ve tek başına kullanılabilir parolalar uygulaması olacağını ileri sürdü.

Mark Gurman, Apple’ın yeni nesil işletim sistemleri hakkındaki detayları teker teker açıklıyor. Gurman, yeni bir parola uygulamasının kullanıma sunulacağını söyledi. Bu uygulama 1Password ve LastPass gibi 3. parti şifreleme uygulamalarına alternatif olacak. iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının kayıtlı giriş bilgilerine ulaşmaları için daha basit yol sunacak.

Normalde Apple’ın işletim sistemlerinde gömülü parolalar uygulaması var, ancak ayarlar içinde gizlenmiş durumda. Yerine alışkın olmayan kullanıcılar için bulması biraz zor olabiliyor. Yeni uygulama kullanımı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Parolalar uygulaması ayarlardaki parolalar özelliği gibi iCloud Anahtar Zinciri üzerine geliştirilmiş. İşletim sisteminin şifrelerle ilgili desteklediği tüm özellikleri destekleyecek. Bununla birlikte Vision Pro ve Windows’la da çalışacak. Parolalar uygulamasına Face ID veya Touch ID’le giriş yapılacak. Tabii ki bu uygulama kullanıcılara birbirinden benzersiz şifre önerileri de tavsiye edecek.

ios 18

Sözünü ettiğimiz yeni uygulamanın WWDC 2024’te tanıtılması bekleniyor. WWDC 2024 veya Türkçe adıyla Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın başlamasına az zaman kaldı. Etkinlik 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 dışında visionOS 2, watchOS 11, tvOS 18’i de göreceğiz. İddia edilenlere göre watchOS 11’deki Siri’nin çeşitli yapay zeka özelliklerini kullanacağı ileri sürülüyor. Ancak bu özelliklerin ne olduğu belli değil. Neler olacağını etkinlikte öğreneceğiz.

iOS 18’le Birlikte Mesajlara Beklenen Özellik Geliyor