Yeni iPhone nasıl olacak?

maxresdefault 6

#İŞBİRLİĞİ

Apple, geleneksel olarak her eylül ayında özel bir etkinlik gerçekleştirerek yeni iPhone modellerini görücüye çıkarıyor. Bu yıl da iPhone XI (iPhone 11), iPhone XI Max (iPhone 11 Max) ve iPhone XR2’yi (2. nesil 10R) tanıtması gündemde.

Yeni iPhone nasıl olacak? Eylül ayında 3 yeni model bekleniyor: iPhone XI, iPhone XI Max ve  arkasında iki kamera yer alacak olan iPhone XR2.

Öncelikle, bildiğiniz gibi yakın zamanda Apple’ın tasarım kanadındaki en önemli ismi Jonathan Ive, firmadan ayrıldığını duyurdu. Ive, kendi stüdyosunu kuracak ve yine gelecekteki pek çok proje için Apple ile ortak çalışmalar yürütecek. Şu an onun ayrılığının yeni iPhone’ların tasarım süreçleri için olumsuz etki yaratması beklenmiyor.

Yine de, sızan render görsellerden yola çıkarsak, arka taraftaki 3 kameralı tasarım pek hoş görünmüyor. Bir çerçeve içine alınmış ve çıkıntılı hazırlanmış 3 kamera, şimdiden kullanıcıların tepkisini çekti bile. Öte yandan, bu 3 kameralı sistemdeki bir kameranın tamamen gece çekimine odaklı olarak hareket edeceği ve en iyi gece çekimi deneyimlerini sunacağı iddia ediliyor.

Yeni iPhone nasıl olacak?

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone XI’in 5.8, iPhone XI Max’in de 6.5 inç ekran değerlerine sahip olması muhtemel. OLED ekran teknolojisinin kullanılacağı iki telefonda da “çentik ekran” faktörü devam edecek, fakat bu kez daha ufak boyutlarda çentikler olacak.

Bir dikkat çekici detay ise, gelişmiş bir parmak izi okuyucu sensörün olacağı söyleniyor. Öyle ki, ekrana daha dokunmadan parmak iziniz okunacak ve ekran kullanıma hazır hale gelecek.
Gelelim çipset tarafına. Yeni iPhone telefonlarda 2. jenerasyon 7nm olarak üretilen A13 çipseti kullanılacak ve bu da 4GB RAM ile desteklenecek.

Cihazların aynı anda 2 Bluetooth cihaza bağlanabileceği, bu kez Type-C bağlantı teknolojisinin tercih edileceği ve kutuda 18w hızlı şarj destekli adaptörle geleceği de söylenenler arasında. Ek olarak, yeni iPhone’ların Qualcomm destekli 5G versiyonlarının da 2020 itibarıyla satışa sunulması bekleniyor.

Daha fazla detayı videomuzda bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

TP-Link AC1200 Mesh Wi-Fi menzil genişletici RE300