iPhone 11’in kamerası nasıl olacak?

iPhone 11

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 11 modeli hakkında sızıntılar gelmeye başladı. Söylentilere göre; iPhone 11 3’lü arka kamera kurulumu ile gelecek. Peki, bu kameralar nasıl konumlandırılacak?

Apple, Eylül ayında yeni iPhone modelleri ile karşımıza çıkacak. iPhone XI ve iPhone XI Max olarak isimlendirilmesi beklenen bu modellerde, rakip firmaların amiral gemisi modellerinde olduğu gibi üçlü kamera kurulumuna yer verilecek. Ancak tasarım konusunda Apple’ın bu kameraları nasıl konumlandırılacağı henüz bilinmiyor.

iPhone 11’in kamerası için iki farklı tahmin

Japonya merkezli Macotakara sitesi, bugün bu kameraların nasıl konumlandırılacağına dair tahminlerini paylaştı. Macotakara‘nın kaynaklarına göre; Apple iki farklı kamera düzenini test ediyor. Bunlardan ilki üç kameranında yatay olarak telefonun üst-orta bölümüne yerleştirilmesi.

Qualcomm ile Apple arasındaki patent davası sonuçlandı!

Konsept görsellerinde de gördüğümüz üzere bu kurulumun hiç hoş görünmediğini açıkça söyleyebilirim.

iPhone 11

Diğer tahmin ise üçlü kamera kurulumunun Huawei Mate 20 Pro‘da olduğu gibi kare bir şekilde, telefonun arka sol üst köşesine yerleştirilmesi yönünde. Şahsen bu tasarım diğer tasarımdan daha güzel görünüyor.

iPhone 11 rear cameras

Telefonlarda kamera sayıları arttıkça firmalar tasarım konusunda tıkanıyor. Buna en güzel örnek; Nokia 9 PureView modelini gösterebiliriz. Telefonun ortasına beş kamerayı kötü bir şekilde konumlandıran Nokia, “tasarım” konusunda pek olumlu eleştiriler almamıştı.