Apple, iPhone 14 üretimini 3 milyon azalttı

iPhone 14 Pro

Apple, iPhone 14 satışlarından beklediğini alamıyor. Plus modelinden sonra standart modelde de üretilecek telefon sayısı düşürüldü.

Amerikalı teknoloji devi Apple, heyecanla beklenen iPhone 14’ün çıkışına hiçbir şeyin gölge düşürmemesi için telefonun çıkışı öncesi elinden geleni yaptı. Ancak şirketin tüm çabasına rağmen yeni iPhone’un çıkışı hiç de sorunsuz geçmedi. İlk çıktığı dönemde çeşitli teknik sıkıntılarla gündeme gelen yeni iPhone, son dönemde ise stok sorunları ve beklentilerin altında kalan satış rakamlarıyla gündeme geliyor.

Hatırlayacağınız gibi Apple geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak, Çin’deki karantina uygulamaları sebebiyle iPhone 14 Pro’da bir süre stok sıkıntısını yaşanabileceğini duyurdu. Pro modeli zaten çıktığı günden beri en çok ilgi gören model olduğu için bir de üretim azalınca stokların hızla tükenmesi kaçınılmaz oldu. Pro modeli stok sıkıntısı yaşarken diğer modeller ise satış rakamlarıyla beklentilerin altında kaldı. Öyle ki Apple’ın bu modellerin üretim sayısını azaltmaktan başka çaresi kalmadı.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Hatırlarsanız Apple, kısa süre önce Plus modelinin üretimini azaltma, bunun yerine üretim tesislerini Pro modeline yönlendirmişti. Plus modelinden sonra standart model de Apple’dan aynı muameleyi görüyor. Amerikalı teknoloji devi, standart modelin üretim sayısını üç milyon azaltmaya karar verdi. Normalde 90 milyon üretmeyi planlayan şirket, bu rakamı 87 milyon olarak revize etti.

Pro modeli bu kadar iyi satarken standart modelin de Plus modelinin de beklentilerin altında kalması, kullanıcıların bu modellerde sunulan yeni özelliklerden pek de tatmin olmadığını gösteriyor. Zaten bildiğiniz gibi yeni iPhone’da asıl kayda değer değişiklik Pro modelinde karşımıza çıkıyor. Standart model ve Plus modeli ise iPhone 13’e kıyasla çok büyük değişikliklerle gelmiyor. Görünüşe bakılırsa bu durum artık Apple kullanıcıları tarafından pek hoş karşılanmıyor.

Monster, Netflix’te izleyenleri şok etmeye devam edecek