Twitter’dan sonra Meta da işçi çıkarıyor

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Twitter’dan sonra Meta da çok sayıda çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu hafta binlerce kişi işten çıkarılabilir.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra yaptığı ilk işlerden biri, Twitter çalışanlarının yarısına yakınını işten çıkarmak oldu. Tepki çeken bu karara açıklık getirmek isteyen Elon Musk, Twitter’ın şu anda günde 4 milyon dolar kaybettiğini, bu kan kaybının önüne geçmek için başka çareleri olmadığını söyledi. Elon Musk’ın bu açıklamasına şüpheyle yaklaşılmış olsa da Meta cephesinden de benzer haberlerin gelmesi, Musk’ın haklı olabileceğini gösteriyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Twitter’dan sonra Meta da çok sayıda çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Mark Zuckerberg öncülüğündeki şirketin, bu hafta içinde konuyla ilgili duyuruyu yapması bekleniyor. Eğer iddialar doğru çıkarsa, toplam 87 bin çalışanı olan şirket, bir anda binlerce kişinin işine son verecek. Öyle ki işten çıkan toplam kişi sayısının Twitter’dan bile fazla olabileceği söyleniyor.

Meta personel çıkarımlarına hız kesmeden devam ediyor!

Meta yaklaşan bu işten çıkarmalar hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak Mark Zuckerberg’in son mali çeyreğin sonuçlarını açıklarken yaptığı açıklamalar bu işten çıkarmaların sebebine dair daha net bir fikre sahip olmamızı sağlıyor. Hatırlarsanız Zuckerberg, kısa süre önce yaptığı açıklamada, 2023’te yatırım yaparken hızla büyüyen birkaç alana odaklanacaklarını, bu yüzden şirketteki bazı ekipler hızla büyürken, diğer tüm ekiplerin ya aynı kalacağını ya da küçüleceğini söylemişti. Görünen o ki şirketin 2023’te yatırım yapmayacağı alanlarda görevli çalışanlar, işten çıkarmalardan etkilenen çalışanlar olacak.

Monster, Netflix’te izleyenleri şok etmeye devam edecek