iPhone 5S Modeli Kapış Kapış

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ve 20 eylül’de piyasaya sürüleceği konuşulan Apple firmasının iPhone 5S modellerine fazla talep var. Apple firması İPhone 5S modellerinin aşırı talep karşısında hemen tükeneceğini açıkladı.

Eyvallah Apple firması iPhone 5C akıllı telefonlarının stok sıkıntısının yaşamayacağına garanti verdi. Ancak iPhone 5S modellerinde aynı garantiyi vermedi. Satışa çıktığı gibi tükeneceğini söyledi. Buda iPhone 5S almak isteyenlerin acele etmesi gerektiği anlamına geliyor. Yoksa biraz daha beklemek zorunda kalırsınız. Çin’de bu modeller satışa çıktılar. Mağazalarda ki stoklar hemen tükenmiş. Tabi burada anormal bir durum yok gibi. Ama uzmanlar açıklama yapıyorlar acaba Apple firmasının burada bir oyunu var mı? Nasıl bir oyun peki bu? Şöyle anlatalım. Apple firması her zaman yüksek satış rakamlarıyla övünen bir firmaydı. Reklamını yapardı. Açıklamalarında şu kadar sipariş verildi deyip, gücünü gösterirdi. Ancak geçenlerde çıkan haberlerde Apple, yeni modelleri için aldığı sipariş rakamlarını açıklamamıştı. Halbuki bu durum Apple için gelenekselleştiği için herkes, yeni modellerin ne kadarlık bir sipariş rekoru kıracağını bekliyordu. Tabiî ki Apple şaşırtarak bunu açıklamadı. Buda Apple hakkında farklı yorumlara sebep oldu. Apple devri kapanıyor gibi rakiplerinde farklı bir takım yorumların haberlerde çıkmasına sebep oldu. Biz bunlarında anlamsız olduğunu söylemiştik. Çünkü Apple her zaman büyüyen ve son modelleriyle sıkı bir atağa kalkan bir firmaydı.

iphone5s

Şimdi firma bu sipariş rakamlarını açıklamaması konusunda ki durum şudur. Kendisi farklı bir reklam stratejisi izleyerek, yeni modellerini daha göz alıcı kılmayı ve satışlarının daha fazla ses duyurmasını istiyor. Kendisi, satışa çıkacakları gün tükenen iPhone modelleri hakkında sıkı bir reklam yapacak. Biliyorsunuz ki, piyasay çıktığı gibi tükenen bir telefon markası herkesin dikkatini celb eder. Apple firmasında bunu kullanacak ve iPhone modellerinin ilk günden tükendiğini söyleyecek. Diğer siparişler için çalıştıklarını anlatacak. Reklamını daha etkili bir zemine kaydırmış olacaktır.

İşin başka bir kılıfı da var ama onu açıklamaya gerek yok. Çünkü henüz onu açıklayacak emareler ortada mevcut değil. Bakalım Apple, ne yapacaktır.