iPhone 8 stok sıkıntısı yaşayabilir

olde

Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni nesil iPhone modeli iPhone 8, kullanacağı OLED panellerden ötürü stok sıkıntısı yaşayabilir. İşte detaylar.

Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarladığı yeni iPhone modeli tam anlamıyla şirketin başına bela oldu. Şimdilik iPhone 8 ismi ile lanse edilen model daha satışa sunulmadan Apple’ın başını fazlasıyla ağrıttı. Cihazın geliştirme aşamasında karşılaşılan sorunlar bir yana şimdi de OLED panel tedarikinde bazı sorunların ortaya çıktığı habere geldi.

Eğer iddialar doğruysa, Apple iPhone 8’i ilk satışa sunduğunda elinde 4 milyonluk bir stok olacak. Bunun temel nedeni ise Samsung’un ilk etapta çıkartabileceği OLED panel sayısının 4 milyon ile sınırlı olması. Bu durumun sebebi henüz netlik kazanmış olmasa da Apple’ın bir sonraki sevkiyata kadar 4 milyonluk iPhone 8 stoğu ile idare etmesi gerekiyor.

iPhone 8’e olan talep yoğunluğunu göz önüne aldığımızda, ilk partideki ürünlerin daha raflardaki yerini almadan tükeneceğini tahmine etmek pek de zor değil. Zira basit bir kıyaslamaya yapacak olursak, durumu daha net bir şekilde görebiliriz. Örneğin iPhone 6 ve 6s ilk 3 gününde 10 milyon adetlik bir satış başarısı göstermişti. iPhone 7’ye baktığımızda da tablonun fazla değişmediğini görüyoruz. Yani sadece bu rakamlara bakarak konuştuğumuzda bile, Apple’ın elinde 1 günlük iPhone 8 stoğu olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Bakalım Apple bu durumu çözmek için nasıl bir yol izleyecek?