Apple, iPhone 14 Plus üretimini azaltıyor

iPhone 14 Pro

iPhone 14 satışları konusunda hayal kırıklığı yaşayan Apple, özellikle beklentilerin altında kalan iPhone 14 Plus’ın üretimini azaltıyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, merakla beklenen yeni iPhoneları geçtiğimiz ayın başında resmen tanıttı. Kısa süre sonra da ön siparişe çıkardı. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, 7 Eylül’deki etkinlikten kısa süre sonra satışa sunuldu. Ancak etkinlikte tanıtılan bir diğer telefon olan iPhone 14 Plus’ın çıkışı için neredeyse bir ay daha beklememiz gerekti.

Plus modeli bir ay gecikmeli de olsa raflardaki yerini aldı almasına ama telefonun çıkışı pek de Apple’ın beklediği gibi olmadı. Çünkü iPhone 14’ün standart modeli gibi Plus modeli de kullanıcılardan pek ilgi görmedi. iPhone 14 Pro satışları ile yüzü gülen Apple, diğer taraftan standart modelde de Plus modelinde de hayal kırıklığı yaşadı.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

iPhone 14 satışlarında istediği sonuçları alamayan Amerikalı teknoloji devi, telefonların satışa sunulmasının ardından ortaya çıkan bu tabloyu inceleyerek strateji değişikliğine gidiyor. Bu bağlamda şirket, üretici ortaklarından iPhone 14 Plus üretimini azaltmalarını istedi. Plus modelini üreten iki şirketin üretimi tamamen durduracağı, diğer iki şirketten birinin üretimi yüzde 90 azaltacağı, diğerinin de yüzde 30 azaltacağı söyleniyor. Bu da üretimin ne kadar düşeceğini gözler önüne seriyor.

Bildiğiniz gibi Apple, yeni iPhonelar çıkmadan önce, çıkışta bir stok sorunu yaşamamak için üreticilerine çok sayıda iPhone sipariş etmişti. Bu yüzden şirketin elinde halihazırda sağlam bir stok bulunuyor. Özellikle de Pro modeli dışındaki iPhone 14’lerde.

Netflix yeniden yükselişe geçti