iPhone 14 Plus kullanıcılarla buluşuyor

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus sonunda kullanıcılarla buluşuyor. Türkiye’de dün ön siparişe çıkan telefon, 14 Ekim’de raflardaki yerini alacak.

Amerikalı teknoloji devi Apple, merakla beklenen yeni iPhoneları geçtiğimiz ayın başında resmen tanıttı. Kısa süre sonra da ön siparişe çıkardı. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, 7 Eylül’deki etkinlikten kısa süre sonra satışa sunuldu. Ancak etkinlikte tanıtılan bir diğer telefon olan iPhone 14 Plus’ın çıkışı için neredeyse bir ay daha beklememiz gerekti.

iPhone 14’ün Plus modelini satın almak isteyenlerin beklediği gün sonunda geldi ve Apple, Plus modelini de sonunda satışa sundu. Daha büyük boyutuyla standart modelden ayrılan iPhone 14 Plus, bugün itibarıyla otuzdan fazla ülkede satışta.

iPhone 14 Pro

Plus modelinin satışa sunulduğu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Dün Türkiye’de önsiparişe sunulan iPhone 14 Plus’ın ülkemizdeki satışlarına 14 Ekim’de başlanacak. Yani bundan sadece bir hafta sonra Türkiye’de de Plus modelini kullanıcıların elinde görmeye başlayacağız.

Telefonun 7 Ekim’de satışa çıktığı ülkeler arasında Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Singapur, İspanya, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve ABD yer alıyor. 14 Ekim’de Türkiye ile birlikte telefonu alacak ülkeler ise Malezya ve Suudi Arabistan. 28 Ekim’de ise bu ülkelere Brezilya, Meksika ve Kolombiya da katılacak.

Plus modeli daha büyük bir ekranı, Pro modeli gibi fiyatı çok yükseltmeden sunmasının yanı sıra batarya ömrüyle de dikkat çekiyor. Apple, bugüne kadar çıkan telefonları arasında batarya ömrü konusunda en iyi telefonun iPhone 14 Plus olduğunu söylüyor.

Binance, 570 milyon doları hackerlara kaptırdı