Apple iPhone 8 Üretimini Azaltıyor

iphone 8 2

Son dönemde çıkan söylentiler doğru çıktı. Apple beklenen ilgiyi görmeyen son amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 8’in üretimini azaltma kararı aldı.

Bildiğiniz gibi Apple’ın kısa süre önce satışa çıkardığı yeni amiral gemisi akıllı telefonları beklendiği kadar iyi satmıyor. iPhone 8 ve 8 Plus satışları, iPhone 7’nin aynı dönemdeki satış rakamlarının gerisinde kaldı. Bir yandan bu düşük ilginin sebepleri tartışılırken, bir yandan Apple cephesinden karşı hamleler gelmeye başladı.

Tayvan’dan gelen yeni bilgilere göre Apple ülkedeki üreticilerinden iPhone 8’in üretimini yarı yarıya azaltmasını istedi. Kanada’daki telefon operatörlerinden de benzer açıklamalar geldi. Bu da telefonun beklentilerin çok altında kaldığı yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıttığını büyük ölçüde kanıtladı.

Her ne kadar son amiral gemisi istenen performansı göstermemiş olsa da Apple’ın telaşlanması için şimdilik bir neden yok. Çünkü analistlere göre iphone’un 10. yılına özel hazırlanan iPhone X kullanıcılardan yoğun ilgi görerek Apple’ın bugüne kadarki en başarılı telefonu olacak.