Redmi Gaming TV X Pro piyasaya sürüldü

b1

Xiaomi Redmi markası altında yeni bir oyun TV’si Redmi Gaming TV X Pro’yu duyurdu. Akıllı TV, sırasıyla  414 dolar ve 595 dolarlık fiyat etiketleri ile geliyor.

Redmi Gaming TV X Pro 65 ve 75 inçlik iki model ile piyasaya sürülüyor. Tüm modellerde 120Hz yenileme hızı ve 120Hz MEMC desteği olacak. Bunun ile beraber 4096 düzeyinde parlaklık ayarı elde edebilen ve değişken yenileme hızını (VRR) destekleyen, donanım düzeyinde bölümlenmiş bir arka ışık özelliği bulunuyor.  Değişken yenileme hızı, ekranın sağlığı ve performansın maksimum düzeyde olmasını sağlıyor.

Redmi Gaming TV X Pro

Redmi Gaming TV X Pro, 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe, %94 DCI-P3 geniş renk gamına, ΔE≈2, 1,07 milyar renkli ekrana sahiptir ve Dolby Vision ve Dolby Atmos’u destekler. Ayrıca akıllı TV bir oyunun başladığını algıladığında otomatik olarak düşük gecikme modunu (ALLM) açar. Gereksiz işlevleri eşit derecede kapatır ve oyun görüntüleme gecikmesini optimize ediyor.

Çekirdek performans açısından, TV, 3 GB RAM ile eşleştirilmiş dört çekirdekli bir A73 yongası ile donatılmıştır ve 32 GB depolama alanı vardır. AMD FreeSync Premium profesyonel oyun sertifikasını geçmiştir ve konsollar, el bilgisayarları ve PC’ler gibi birden çok terminal için uygundur.

Aynı zamanda Redmi Gaming TV X Pro, Redmi ve Migu Kuaiyou arasındaki işbirliği sayesinde kullanıcıların 40’tan fazla şaheseri indirmeden oynamalarına olanak tanıyan bulut oyunlarını da destekliyor.

Apple, ABD’den gelen uyarıyla Çinli firma ile ilişkileri askıya alıyor