iPhone 8 Neden Beklentilerin Altında Kaldı?

iphone 8 3

KGI analistleri iPhone 8 ve 8 Plus’ın neden iPhone 7’nin gerisinde kaldığına dair dikkat çekici bir rapor hazırladı. Bu sorunun kaynağı Apple’ın kendisi olabilir.

Bildiğiniz gibi Apple kısa bir süre önce yeni amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 8 ve 8 Plus’ı satışa çıkardı. Her iki telefon da tüm dünyada heyecanla bekleniyordu. Ancak telefon satışa çıktıktan sonra satış rakamları beklentilerin altında kaldı. Son gelen rakamlara göre yeni iPhone’un satışları iPhone 7’nin aynı dönemdeki satışlarının neredeyse yarısında kaldı.

Ancak KGI analistlerine göre bu durum Apple için pek sürpriz olmadı. Çünkü şirket iPhone X yüzünden yeni amiral gemilerinin daha az satmasını zaten bekliyordu. KGI’ya göre Apple’ın son amiral gemilerinin iPhone 7 ve 7 Plus kadar satamamasının başlıca sebebi iPhone X. Çünkü birçok Apple kullanıcısı iPhone X satın almak için bekliyor. KGI analistlerine göre iPhone X yoğun ilgiyle karşılanacak ve telefonun satışları iPhone 8 ve 8 Plus’ın satışlarının toplamından bile fazla olacak.