Apple Car için açılır tavan teknolojisili yeni patent ortaya çıktı

Nissan Apple Car üzerine anlaşmaya açık olduğunu söyledi

Apple’ın çıkacak yeni ürünü Apple Car hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Şirketin Project Titan olarak geliştirilmekte olan elektrikli aracı için yeni özellikleri ortaya çıktı.

Cupertino merkezli şirketin başvurduğu ve şimdi de verilmiş olan bir patentle ilgili detaylar ortaya çıktı. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple’a şirketin yaklaşmakta olan elektrikli arabası Apple Car için bir açılır tavan teknolojisi gibi görünen yeni bir patent verdi. Teknolojinin araba için olduğunu açıkça doğrulamasa da, sunroof teknolojisi bir iPhone, iPad veya hatta Mac’te kullanılabilecek bir şey olmadığından bunun bir araba için olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Belge ayrıca bir arabanın çatısı gibi görünen çeşitli çizimleri de gösteriyor. Bazı diyagramlar açılır tavanın nasıl hareket edeceğini gösterirken bazıları açılır tavan içindeki mekanizmayı gösteriyor.

apple car

Ayrıca patent başvurusundaki bir özette “bir araç bir çatı, çatıda bir açıklık ve açıklıktan öne doğru yerleştirilmiş bir pencere içerir.” Bu, araba için olduğunu etkili bir şekilde doğrular. Patent, değişken bir opaklığa sahip camı ortaya koyuyor, bu da kullanıcının açılır tavanın şeffaflığını kontrol edebileceği anlamına geliyor.

Yakın tarihli bir rapor, tam otonom kendi kendine sürüş özelliğini destekleyen elektrikli bir araç olacak olan yaklaşmakta olan Apple Car’ın 2025 yılına kadr piyasaya sürülebileceğini iddia etmişti. Bakalım son teknoloji ile donatılmış bu araç nasıl karşımıza çıkacak.

 

Ford, Elektrikli Araçlar için 20 milyar dolar harcayacak