Apple WWDC 2024’te Yeni Cihaz Duyurmayacak

Apple Spotify için karşı dava

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, Apple’ın WWDC 2024 etkinliğinde işletim sistemlerine ve yapay zekaya odaklanacağını söyledi.

Bloomberg’ten Mark Gurman Apple’ın WWDC 2024‘te herhangi bir cihaz tanıtmayacağını belirtti. Gurman yaptığı açıklamada, “Eğer Apple sürpriz bir tanıtım gerçekleştirmezse WWDC’de duyurulması planlanan yeni bir cihaz yok” dedi. İlginç bir durum daha var, Mark Gurman haftalar önce paylaştığı yazısında Apple’ın 2024’ün ilk yarısında yeni bir Apple TV çıkarmayı hedeflediğini ileri sürmüştü. Gurman tedarik zincirinde bağlantıları olan bir gazeteci ve geçmiş dönemde birçok paylaştığı bilgi doğru çıkmıştı. Belki yeni nesil Apple TV hakkında bir şeyler duymuş ve bu yüzden tahminlerini değiştirmiş olabilir. Satışta olan Apple TV, Ekim 2022’de tanıtılmıştı.

WWDC 2024, 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Cupertino merkezli firma artık bir klasik olarak yeni işletim sistemlerini tanıtacak. Etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, visionOS 2 ve tvOS 18’i göreceğiz. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

wwdc 2024

WWDC 2024’ün en büyük bombası yapay zeka tarafındaki gelişmeler olacak. Mark Gurman ve birkaç farklı kaynaktan aktarılanlara göre iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri cihaz üzerinde çalışacak. Apple’ın OpenAI’la ortaklık duyuracağı ileri sürülüyor. Son günlerde çıkan raporlarda OpenAI’ın ismi geçiyordu. Eğer OpenAI’la olan iş birliği gerçek olursa Apple’ın kendi sohbet robotunu daha geç göreceğiz. Mark Gurman daha önce yayınladığı araştırma raporunda Cupertino’lu firmanın Apple GPT adında sohbet robotu üzerinde çalıştığını belirtmişti. Yapay zeka desteğinin Siri, fotoğraf düzenleme, Safari, Notlar uygulaması gibi şeylerde önemli geliştirmeler sunacağı söyleniyor.

Etkinlikte yapay zeka ve yeni işletim sistemleri dışında Vision Pro’nun farklı pazarlar için duyurulması bekleniyor. Dedikodulara göre karma gerçeklik gözlüğü Almanya, Avustralya, Çin, Fransa, Güney Kore, İngiltere, Japonya, Kanada ve Singapur’da piyasaya sürülecek. Hatta bu ülkelerdeki Apple çalışanlarının gözlük için eğitim aldığı rivayetleri var.

iPhone 16 Pro’lar En İnce Çerçeveye Sahip Telefonlar Olacak